Илюстрация Г-н Борисов, правете се, че нищо не се е

...
Илюстрация Г-н Борисов, правете се, че нищо не се е
Коментари Харесай

Чудесна медийна среда за властта и пагубна за държавата

Илюстрация
" Г-н Борисов, правете се, че нищо не се е случило, както вършиме за всички проблеми в страната. "

Увеличаване

" Г-н Борисов, правете се, че нищо не се е случило, както вършиме за всички проблеми в страната. "

Автор: ВЕЛКО АНГЕЛОВ Смаляване
Полина Паунова публицист, в отворено писмо до премиера Бойко Борисов във връзка мненията му за медийната обстановка в България Още по тематиката
Европeйски конгрес в София разгласи код алено за медиите

Медийни организации търсят решение за по-голяма резистентност в бранша и съблюдаване на професионалните стандарти за самостоятелност и безпристрастност
16 май 2018
Мнения Daily - Рецептата на Доган за сполучливо властване

И още: Склонна ли е България на геополитически сръдни заради спрени джобни; Каква е изгодата ни от Европейски Съюз и НАТО
13 май 2018 Господин Борисов, разбирам, че от Стара Загора сте стартирали екзотичната концепция пощите да поемат разпространяването на " медии ". Както и да разпределяте " държавни пари " за медии на лотария.
Разбираемо е също, че е изключително значимо да се дистанцирате от казуса. Както вършиме постоянно.

Аз съм елементарна кореспондентка, само че желая да ви кажа някои неща. Не ви ли смущава, че в третия ви мандат към този момент няма кой един въпрос от малко малко непокътнат да ви зададе? Сигурно не, несъмнено. Така е елементарно – триумфи, наслади и непоклатимост. Само че такива няма. И вие го знаете.

Помислете към един предполагаем сюжет: Ами в случай че следените от Пеевски медии още веднъж стартират офанзивата против вас отпреди 2009 година? Аз я помня, считам и вие. Всеки ден бяхте на първа страница с разкривено лице, както през днешния ден е " фабриката за подправените вести ".

Медийната среда в България, откогато я познавам, в никакъв случай не е била по-лоша. За което по-голямата виновност носите вие, не издателите – те толкоз могат. Не я носят и публицистите – те към този момент могат още по-малко, даже не е нужно да вървят по събития. Защото не е значимо. Важното е какво ще им наредят да напишат.

Медиите се трансфораха в разпечатка на вашите мисли и усеща. Това не стана внезапно, а последователно. Започна от желанието на издателите да ви се харесат, мина през това да получават реклама – тъй като огромният (а и малкият) бизнес внезапно минаха откъм ГЕРБ, и най-после стана естествено положение.
Във вашата партия никой не смее да каже дума без утвърждението ви – публично или не. А медиите не смеят да напишат нищо без утвърждението на издателите си, в огромната си част едни и същи.

Всичко това, несъмнено, е отлично за вас. Но е пагубно за страната. И за нормалността – я си представете, че сте в съпротива и не можете да се появите в нито една телевизия, тъй като са с ръководещите?

Твърдите, че нямате нищо общо с медии – белким забравихте изказванията на Пеевски, че вашият заместител Цветанов е упорствал в неговите издания да се провежда " чадър " над нарушители? Проблемът на медиите е школата " Пеевски " – тя не работи с публицисти, а с нареждания. Журналистите, които питат, към този момент са малко. Тези, които помнят – още по-малко. По един или различен метод изчезват – опразват им столчетата.

Вие да вземем за пример не сте ли се питали къде е Анна Цолова? Ваш народен представител се наложи да подаде оставка поради репликата за " опразненото й столче ". Като стана абсурдът, не се ли поинтересувахте? Ако не сте – неприятно за вас, тъй като остана чувството, че водещи се смъкват от екран поради неуместни въпроси. И това не е единствено проблем на медийните притежатели. Това е проблем и на властта ви.

Та какво ще популяризират пощите, господин министър председател? Вестници? Кои вестници – в тях информация няма. Има неподписани текстове, които би трябвало да разгромят някого. И по какъв начин разгромяваните все се оказват или ваши съперници, или на Пеевски, или на Цацаров, или на Цеко Минев, който съгласно вас стои зад " Юлен "?

Колкото до това, " държавните пари " да се разпределят с лотария – отлична концепция. Ще бъде като инцидентното систематизиране в съда. Питайте някогашната шефка на Софийски градски съд (ако още си говорите, де).

Всъщност изявлението ви е задоволително показателно – би трябвало да разпределяте " държавни пари " против положително качество, само че щом ще е с лотария, значи, че сте наясно, че качество няма.

Неотдавна Йордан Цонев от Движение за права и свободи разгласи, че цензура в България няма, а медиите на Пеевски – че проучването на " Репортери без граници " е лъжливо. Онзи ден и вашият народен представител Тома Биков сподели, че е " манипулативно " (същият, който по време на първия ви мандат ви наричаше " подигравка на деспот " ). Интересното е, че и двамата трансферираха въпроса към публицистите. Мълчанието им е най-хубавото удостоверение на констатациите на " Репортери без граници ".

По-добре не говорете по тая тематика, правете се, че нищо не се е случило – както вършиме за всички действителни проблеми в страната.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР