илюстрация БулфотоЗа втори път в рамките на 2 месеца Варненският

...
илюстрация БулфотоЗа втори път в рамките на 2 месеца Варненският
Коментари Харесай

Разследван за данъчно престъпление ще остане зад решетките във Варна

илюстрация Булфото

За повторно в границите на 2 месеца Варненският апелативен съд удостовери задържането под стража на Веселин Цанков, разследван за продължавано данъчно закононарушение, осъществено преди близо 5 години.

Цанков е притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане по тази причина, че от началото на декември 2012 година до април 2013 година в качеството си на представляващ комерсиално сдружение и в съучастничество като съучастник с друго лице, по голям брой покупко-продажби е приспаднал безпричинно данъчен заем и по този метод избегнал заплащането на данъчни отговорности в забележителен размер. Според проверяващите, общият незаконен резултат възлиза на 124 719 лв..

Днес въззивната апелативна инстанция удостовери всички заключения на Окръжен съд – Силистра, който преди седмица е отказал на обвинения да промени в по-лека мярката му за неотклонение. Става въпрос за тежко съзнателно закононарушение, с наказване до 10 години „ отнемане от независимост “. Актуално и към сегашния миг е обоснованото съмнение за авторството на действието. Събрани са писмени доказателства, експертизи и показания на очевидци, които удостоверяват това умозаключение.

Варненският апелативен съд споделя и втория аргументиран извод на първоинстанционния съд, че в случай че е с по-лека мярка за процесуална насила, заплахата обвиненият да се укрие от наказателно гонене е действителна. През последните години Цанков не е имал непрекъснат адрес и е търсен от месец май 2017г. до установяването му от органите на полицията през месец януари 2018г.

Въпреки изказванията на отбраната на обвинения за влошено здраве, съдът установи, че в кориците на делото няма доказателства за това.

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се удостоверява ареста на Веселин Цанков, разследван за продължавано данъчно закононарушение. Това определение не предстои на обжалване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР