илюстрация БулфотоСметната палата установи 275 несъответствия в имуществените декларации, подадени

...
илюстрация БулфотоСметната палата установи 275 несъответствия в имуществените декларации, подадени
Коментари Харесай

Сметната палата обяви: Управници от Варна и региона не са декларирали всичко, което имат

илюстрация Булфото

Сметната палата откри 275 несъответствия в имуществените заявления, подадени от хора на висши обществени длъжности през 2017 година, заяви Moreto.net. В листата се оказаха и управници от морската столица и региона.

Според информацията на одитната институция , заместник-кметът на регион " Аспарухово " Даниела Панайотова не е заявила обещано поръчителство - законна ипотека в размер на 56 000 евро върху апартамент с повърхност от 86,75 кв. метра във Варна. Председателят на Общинския съвет в Долни чифлик Жеко Жеков пък, е пропуснал да попълни в декларацията си, че брачната половинка му е придобила дялове в новоучредено сдружение " ВЕ-ЕЛ 69 " ЕООД и в " ЖЕКОВИ " ЕООД.

В листата попада и кметът на Долни чифлик  Красимира Анастасова. Тя не е заявила, че мъжът й е придобил дялове в новоучреденото држество " Амбулатория за самостоятелна процедура за първична здравна помощ ".

Зам.-кметът на Аксаково Красимира Дянкова  не е заявила за себе си и за брачна половинка си приходи от друга стопанска активност в общ размер на 2895 лв.. Боян Георгиев, който е зам.-кмет на Община Аврен не е отчел придобиване на моторна яхта " Луизиана ". Председателката на Общинския съвет във Ветрино Даниела Николова не е заявила данни за брачна половинка си, който е придобил дялове в новоучредено сдружение " ДИКОРА ГРУП " ООД, с адрес във ветринското село Момчилово. Зам.-кметът на Суворово не е заявил приходи от друга стопанска активност в размер на 3540 лв., а ръководителят на Общинския съвет в Дългопол Злати Златев е пропуснал да регистрира придобиване на две ниви в землището на града с обща повърхност от 6 декара.

Списъкът на Сметната палата , оповестен преди ден съдържа 147 изводи за несъответствия на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, подали годишни заявления или уведомления през 2017 година и 128 изводи за противоречие на лица, подали встъпителни и финални заявления за интервала от 01 януари до 10 ноември 2017 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР