Илюстрация БулфотоПрез нощта северозападният вятър постепенно ще отслабва, най-късно в

...
Илюстрация БулфотоПрез нощта северозападният вятър постепенно ще отслабва, най-късно в
Коментари Харесай

Вятърът отслабва, утре ще е слънчево и по-топло


Илюстрация Булфото

През нощта северозападният вятър последователно ще отслабва, най-късно в крайните източни региони. Ще е ясно и студено. Минималните температури ще са от минус 7° до минус 2°.

Утре времето ще е слънчево. След обяд от запад ще стартира нарастване на облачността, най-вече междинна и висока. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб до сдържан. Ще се затопли и оптималните температури ще са сред 7° и 12°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви " Фокус ".

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от югозапад. Ще е топло с оптимални температури 9°-12°. Температурата на морската вода е към 8°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево и към момента прохладно. Северозападният вятър последователно ще отслабва до сдържан и денем ще се ориентира от запад. Ще се затопли и оптималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра – към 0°.

В събота над Западна България ще бъде най-вече облачно, в северозападните региони дъжд ще завали още сутринта. Над Източна облачността също ще се усилва. Отначало в Дунавската низина, до края на деня в по-голямата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира захлаждане. До вечерта в доста региони на Северна и Западна България ще превали, като с понижението на температурите дъждът ще минава в сняг.

Само в югоизточните региони през по-голямата част от деня вятърът ще се задържи от юг и температурите ще се останат относително високи, а превалявания от дъжд се чакат през нощта против неделя. В неделя преваляванията краткотрайно ще спрат, а северозападният вятър ще се смени с югоизточен.

По-късно още веднъж ще завали, в Западна България - сняг, в Източна - дъжд. Валежите ще продължат и през идващото денонощие. От североизток, по-късно от северозапад и север, с увеличаване напразно, ще нахлува още леден въздух.

dnes.bg

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР