илюстрация БулфотоОкръжната прокуратура във Варна задържа за срок до 72

...
илюстрация БулфотоОкръжната прокуратура във Варна задържа за срок до 72
Коментари Харесай

Подробности за жп кражбата във Варна: Извършителите задигнали стрелка от релсите, не им е за първи път

илюстрация Булфото

Окръжната прокуратура във Варна задържа за период до 72 часа 31-годишния Йордан Д. от Девня и 32-годишния варненец Кирил Д. Те са били привлечени като обвинени по две обвинявания – за повреди на стоманен път, с което е основана заплаха за живота на другиго, и за кражба посредством  използване на техническо средство в съучастничество.

Както " Петел " заяви през вчерашния ден, на 27 март 2017 година бил подаден сигнал за кражба от железопътни линии във Варна. След извършени незабавни оперативно-издирвателни и процесуално- следствени дейности на място органите на реда открили причинителите. Единият от тях – девненецът Йордан Д., работил по време на кражбата от железопътните релси при изискванията на рисков рецидив.

Двамата мъже отрязали с ножица за арматура четири захранващи съединителя на 8 коловоз и стрелка №30 във Варна за кражба. По необходимост бил осъществен оглед на местопроизшествието, на което проверяващите намерили ножицата за рязане, части релсови съединители и торба, в която двамата причинители сложили предопределените за кражба отрязани съединители с друга дължина.

Разследването против двамата продължава. Днес Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския областен съд за взимане на непрекъснати ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на обвинените.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР