Илюстрация БулфотоБългарската народна банка (БНБ) предупреди банките да не се

...
Илюстрация БулфотоБългарската народна банка (БНБ) предупреди банките да не се
Коментари Харесай

БНБ предупреди банките да не се увличат в жилищно кредитиране


Илюстрация Булфото

Българската национална банка (БНБ) предизвести банките да не се увличат в жилищно кредитиране и да не чакат продължаващо повишаване на този пазар.

В обзора на банковия бранш за третото тримесечие на 2017 година централната банка припомня, че банките към момента не са изчистили неприятните си портфейли, насъбрани по време на международната икономическа рецесия, и по тази причина не би трябвало да се увличат в кредитиране на браншове, " чието равнище на задлъжнялост е обвързвано и с потенциала им да обслужват своите отговорности ".

Българска народна банка предизвестява банките да не се подвеждат по повишаването на недвижимите парцели и да не ги надценяват, когато отпускат заем.

" Текущото равнище на необслужваните заеми значително е унаследено от годините на световната финансова и икономическа рецесия. Наред с дейностите по последователното понижаване на тези експозиции упованието е кредитните институции да се придържат към консервативно равнище на кредитните си стандарти (вкл. за знаците LTV, LTI, DSTI и DTEBITDA) в изискванията на смяна на икономическия цикъл и при следената наклонност към повишаване на цената на недвижимите парцели ", се споделя в разбора.

" Регистрираното повишаване на цените на недвижимите парцели крие риска от образуване на упования за продължение и интензификация на тази наклонност, което да докара до намаляване на условията във връзка с съотношението сред размера на новоотпуснатите заеми и цената на ипотекираното недвижимо имущество ", предизвестява Българска народна банка.

dnevnik.bg

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР