Илюстрация БНТ82% от богаството по света е притежание на 1%

...
Илюстрация БНТ82% от богаството по света е притежание на 1%
Коментари Харесай

82% от богатството по света е в ръцете на 1% от хората

Илюстрация Българска национална телевизия
82% от богаството по света е владеене на 1% от популацията на планетата, оповестява Българска национална телевизия. Това показвали най-нови данни на неправителствената организация Оксфам. Докладът бе оповестен преди началото на Световния стопански конгрес, който се отрива на следващия ден в Давос.

Четири от всеки пет $, извоювани през 2017 година, са в джоба на най-богатите хора в света. Същевременно най-бедната половина от човечеството не има нищо, съгласно последния отчет на английската неправителствена организация Оксфам. Той бе оповестен часове преди началото на Световния стопански конгрес в Давос. Едно от главните изводи в него е, че през миналата година е записано историческо нарастване на милиардерите, което прави още по-непреодолима пропастта сред богатите и бедните.

Според изследване на Оксфам, извършено измежду 70 хиляди души в 10 страни, две трети от интервюираните считат, че незабавно би трябвало да се понижи пропастта сред бедните и богатите. Посланието на неправителствената организация преди икономическия конгрес в Швейцария е да се постави ограничаване над дивидентите на акционерите и ръководителите на предприятия, да се завърши с разликите в заплащането на дамите и мъжете и да се продължи борбата с данъчните убежища.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР