Илюстрация Би Ти ВиНад 5000 са незаетите места в армията,

...
Илюстрация Би Ти ВиНад 5000 са незаетите места в армията,
Коментари Харесай

5400 места в армията стоят празни

Илюстрация Би Ти Ви
Над 5000 са незаетите места в армията, оповестява Би Ти Ви. Началникът на защитата изиска увеличение на пенсионната възраст за военнослужещите, с цел да се приключи рисковата наклонност те да напущат въоръжените сили.

В момента незаетите места са тъкмо 5400 или към 20% от персоналния състав. Недостигът на офицери е 19%, на сержанти – 17%, а на бойци – 20%. Най-голяма е кадровата рецесия в сухопътните войски.

Във военния университет са признати 180 курсанти, само че с цел да се реши казуса се предлага и нарастване на възрастта за пенсиониране в армията от три до пет години по този начин, както е в останалите структури на Сектор „ Сигурност ”.

Стартовата заплата за боец е към 650 лева, като към нея има добавки за наряди и дейности при бедствия.

Свободните места в 101 Алпийски батальон, който от началото на декември беше преобразуван в полк, са за 73 кадрови бойци.

Началникът на защитата е безапелационен, че би трябвало да има диференциране на заплащането по длъжности съгласно отговорностите. Предлага и заплатите в армията да се дефинират по отношение на минималната работна заплата.

20 млн. от бюджета на армията са отделени единствено за набирането на нови фрагменти. Постепенно парите за нея ще се усилват с по 100 млн. лева всяка година, прибавя Би Ти Ви.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР