Илюстрация БГНЕСЗа 10 години граждани на Кипър в замяна на

...
Илюстрация БГНЕСЗа 10 години граждани на Кипър в замяна на
Коментари Харесай

Кипър е спечелил от продажбата на гражданство 5 милиарда евро

Илюстрация БГНЕС
За 10 години жители на Кипър в подмяна на вложения са станали 1685 души. Островът е спечелил от това съвсем 5 милиарда евро, оповестява БГНЕС.

Руският предприемач Олег Дерипаска е купил кипърско поданство през 2017 година, оповестява английският вестник „ Гардиън “. Властите на Острова на Афродита са дали поданство на алуминиевия магнат по схемата за богати вложители. Първият опит на Дерипаска да се снабди с кипърски паспорт беше несполучлив поради следствие за пране на пари, проведено от Белгия през 2015 година По-късно предприемачът даде информация от белгийските управляващи за отсъствието на искания към него и въз основа на него молбата му бе задоволена.

Той е един от стотината богати руснаци и украинци, които са получили кипърско поданство. Името му изплува в кипърските документи, откакто Народното събрание на страната изиска от вътрешното министерство данни за вложителите, получили поданство. За 10 години жители на Кипър в подмяна на вложения са станали 1685 души. Островът е спечелил от това съвсем 5 милиарда евро.

В началото на януари е станало известно, че стотици богати руснаци са получили поданство на Малта. В Евросъюза неведнъж са подлагали на критика практиката на продажба на паспорти, потвърждавайки, че управляващите на тези страни не постоянно са проверявали задоволително деликатно произхода на средствата. Малта и Кипър са членки на Шенегнското пространство, техните жители могат без проблем да пътуват във всички държави-членки на Европейски Съюз. Освен това малтийските и кипърски жители могат да посещават без визи десетки страни по целия свят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР