Илюстрация БГНЕСКриптовалутите, подкрепени от природни ресурси, ще са много по-надеждни

...
Илюстрация БГНЕСКриптовалутите, подкрепени от природни ресурси, ще са много по-надеждни
Коментари Харесай

Русия ще може да превръща електричеството в криптовалута

Илюстрация БГНЕС
Криптовалутите, подкрепени от естествени запаси, ще са доста по-надеждни разплащателни средства от такива, зад които застават банките, предава БГНЕС. Това считал създателят на капиталовата компания Universa Александър Бородич, представен от организация Sputnik.
Според него богата на естествени запаси Русия би могла да трансформира електричеството в криптовалута чрез минната промишленост и по този метод да генерира допустимо най-голямо количество от разплащателното средство, с което да търгува на пазара.
„ Макар статутът на криптовалутите в Русия да не е доста явен, даже и на държавното управление, несъмнено има някои планове, които малко или доста са свързани с криптовалути “, съобщи той. Бородич също по този начин съобщи, че страните от БРИКС и Далечният изток на Русия обмислят основаването на обща виртуална валута за целия блок. Инвеститорът уточни също, че това може да бъде първата сходна валута, подкрепена от естествени запаси и като такава би могла да пожъне необикновен триумф.
По думите на Бородич оферти за виртуална валута са получавани и от Обединената банка на Швейцария, подкрепена от шест други огромни финансови институции. Според него потреблението на криптовалута би била изключително потребна, защото разрешава незабавното изпращане на средства от една страна в друга.
Въпреки това за вложителя би било по-добре сходни валути да се подсигуряват с естествени запаси, а не с банки, били те и швейцарски. За Бородич виртуалните валути са още нещо напълно ново и занапред ще излиза наяве по какъв начин те да бъдат употребявани в счетоводството или по какъв начин да бъдат облагани с налози. „ Смятам, че ще има повече регулации по-късно, когато централните банки решат по какъв начин да оперират с тях “, показва вложителят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР