илюстрации Гугъл мапс, В отчетите на община Варна винаги на

...
илюстрации Гугъл мапс, В отчетите на община Варна винаги на
Коментари Харесай

Варненци: Кметът Портних тихомълком ни натовари с по-висок данък

илюстрации Google мапс,

В докладите на община Варна постоянно преди всичко се показва като достижение, че данъчната тежест за жителите година след година си остава една и съща.

На този декор обаче поданици на някои региони всеобщо се жалват, че налога за парцела им се е вдигнал тази година. И повода за това е такса боклук.

Наш четец, който живее в региона на Горна Трака, ни изпрати сигнал, от който ясно става какъв е казусът и за какво притежателите на парцели там стачкуват. Ето какво изясни той:

“Накратко - тази година данъкът на парцела, в който пребивавам, е по-висок. Проверих за какво - тъй като кметът издал заповед, съгласно която тук имало сметосъбиране. Говорих с данъчното, споделиха - вземи си служебна записка, че няма сметосъбиране и ще ти оправим налога. Та желаех въпросната записка и в нея написа, че имало. Питах дамата на гишето - и в този момент какво следва. Каза - пиши до кметството. Писах - още очаквам отговор. Най-близките казани за боклук са на 650 - 700 метра ”.

“Въпросът не е в увеличената такса, а че отново вършат, каквото желаят и това не се отнася единствено за мен, а за още много парцели ”, разяснява нашият четец. Той изпрати и скица на региона, в който живее и местата, където са контейнерите. Те са обелязани със сини точки.



Той разяснява също, че при увеличена такса боклук, общината би трябвало да направи освен това от това просто да остави контейнери.

Той акцентира, че най-малкото регионът би трябвало да се почиства в частта отвън частните парцели, а това въобще не се случва.



Според читателя ни, казусът, от който се оплакват доста варненци, е основан от заповедта на кмета Иван Портних, с която на процедура такса боклук се усилва, макар непрекъснатите изказвания на общината, че не е позволила нарастване на данъчната тежест за варненци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР