Илязоха данните от черната кутия от авиокатастрофата в Граф Игнатиево.

...
Илязоха данните от черната кутия от авиокатастрофата в Граф Игнатиево.
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО!: Черната кутия от авиокатастрофата в Граф Игнатиево разкри причината за смъртта на пилотите

Илязоха данните от черната кутия от авиокатастрофата в Граф Игнатиево. Това са първите данни от черната кутия от съдбовния полет, при който починаха двама военни водачи край база „ Граф Игнатиево “.

Черната кутия на разрушилия се аероплан L-39 ZA „ Албатрос “ беше откарана за разчитане в страната производител Чехия.

Според източници на bTV първичните данни сочат, че евентуалната причина за злополуката е невисок полет преди отвесното набиране на височина.

Ниската височина при влизане в маневра не е необикновена, когато става въпрос за демонстративни полети, споделя авиоинженерът Недислав Веселинов. Така се дава опция за по-добра видимост на публиката, прецизира той.

„ Този аероплан в действителност потегля да се спуска, да пикира надолу и това, което прави усещане, е, че седем секунди лети с доста огромен ъгъл към земята и не се вижда някакъв опит интензивно да се изведе самолетът от тази обстановка. Това е съдбовното, просто самолетът доста дълго е ориентиран към земята “, изяснява специалистът.

Според авиационния публицист Димитър Ставрев обаче точно височината на полета се оказва основна за съдбовната развръзка.

По думите му евентуално самолетът не е съумял да набере задоволително скорост, с цел да извърши до дъно фигурата „ кубинска осморка “.

„ Вероятно ръководителят на полети не е подал в точния момент команда за спиране на осъществяването на фигурата. Тъй като той е виждал и инструментално, т.е. от радара, от високомера и образно – тъй като става в региона на летището, че височината, в която се извършва фигурата е незадоволителна за сполучливото ѝ довеждане докрай. Би трябвало да даде команда се приключи осъществяването на фигурата и да се стартира изначало. В това няма нищо ужасно. Затова е тренировката – с цел да се отработят нещата както би трябвало “, разяснява Ставрев.

От военното министерство обявиха, че към момента не разполагат с формалните данни за повода за злополуката.

„ Изпратихме екипа дружно с кутията в Чехия. Ще има действителна и справедлива оценка, която ще предоставим на обществеността. Тя е значима за нас. Да разберем аргументите и да не се позволяват тези катастрофи. Защото за няколко години това е трето произшествие и загуба на наши хора “, сподели министърът на защитата Атанас Запрянов.

От ведомството са образували комисия, която да ревизира организацията и подготовката на българските водачи.

SafeNews напомня, че водачите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин починаха на 13 септември след драматичен случай.

Двамата водачи починаха по време на подготовка за демонстративни полети, които трябваше да се проведат в границите на събитие по случай 20 години от присъединението на България към НАТО.

Както SafeNews първи писа, учебно-боен аероплан L-39 ZA се разруши край 3-та авиационна база Граф Игнатиево. На борда са били двамата водачи. Инцидентът е станал след тренировки преди утрешното шоу на авиобазата.

 

 

Източник – bTV

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР