Иля Лихтенщайн, който стои зад най-големия хак на крипто борсата

...
Иля Лихтенщайн, който стои зад най-големия хак на крипто борсата
Коментари Харесай

Хакерът на Bitfinex изправен пред 5 години затвор

Иля Лихтенщайн, който стои зад най-големия хак на крипто борсата Bitfinex, е застрашен да получи пет години затвор от американските прокурори, съгласно изказванията, направени в окръжния съд във Вашингтон.

Заедно със брачната половинка си Хедър Морган, Лихтенщайн се призна за отговорен по обвинявания в интрига, свързани с пране на пари от хакерската офанзива на стойност $6 милиарда.

В настоящото дело „ “ прокурорите упорстват за тази петгодишна присъда, като в това време преглеждат и въпроса за конфискацията на имущество, обвързвано с историческия пробив в Bitfinex. Миналата седмица на Морган, прочут като Razzlekhan, бе предложена присъда от 18 месеца отнемане от независимост, последвана от три години следено освобождение.

Правителството твърди, че Лихтенщайн би трябвало да получи по-тежко наказване от брачната половинка си заради основната му роля в хакерската офанзива през 2016 година и изпирането на откраднатите средства, потвърждавайки, че „ строгата присъда в този случай ще помогне за спиране на цикъла “.

Сътрудничеството на Лихтенщайн с управляващите по други наказателни каузи е оказало въздействие върху настояването за по-кратка присъда. По-рано тази година той даде показания по дело за пране на пари, обвързвано с крипто миксера Bitcoin Fog, чийто оператор Роман Стерлингов е застрашен с до 30 години затвор.

Двойката е употребила комплицирани способи за прикриване на напъните си за пране на пари, в това число прекачване на средства посредством разнообразни крипто тържища и пазари от тъмната мрежа. Незаконните им облаги са били ориентирани и към непарични токени, злато и гифт карти на Walmart.

В частност, цената на LEO токените претърпя внезапен скок по-рано този месец, откакто държавното управление на Съединени американски щати разгласи, че Bitfinex ще бъде единствената конструкция, която има право на обезщетение, обвързвано с хакерската офанзива против Биткойн през 2016 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР