илски спортист и Банско не успяха да се победят, като

...
илски спортист и Банско не успяха да се победят, като
Коментари Харесай

Рилецо измъкна точка срещу Банско

илски състезател и Банско не съумяха да се победят, като приключиха наедно 1:1, в среща от 10-ти кръг на Югозападната трета лига, състояла се в Самоков. По един гол за двата отбора отбележиха Ивайло Захариев – Пиф и Милен Лефтеров за гостите. Гостите от Банско могат да съжаляват за изпуснатите точки, пропускайки няколко чисти голови положения пред вратата на аварийният пазач на Рилски Йордан Кръстев.
Срещата стартира равностойно с разигравания най-вече в централната част на терена. Първото по съществено състояние в срещата се откри пред гостите. В 20-та минута, Фикийн получи комфортна топка пред наказателното поле на „ Рилски “ и насочи страховит шут, избавен по случайност от Кръстев, който не съумя да види кълбото. Топката се отби в ръката му и излезе в корнер.

Рилски състезател доближи до първото си голово състояние в 30-та минута, откакто Калоян Янков напредна по десния фланг, подаде пред наказателното поле на Банско на Максимов. Той финтира двама бранителя на Банско и стреля по земя, само че топката мина на сантиметри от десния дирек на Димитров.

В самия завършек на полувремето, Банско бе на косъм да открие резултата, след удар с глава на Руслан Иванов, само че Кръстев сподели инстикт и мазета. След осъществяването на ъгловия удар, топката бе попадена пред наказателното в краката на Витанов, който насочи топовен шут и топката мина на сантиментри над напречната греда на „ Рилецо “.

През втората част гостите започнаха по-активно и настъпателно редеха офанзива след офанзива. В 53-та минута гостите от Банско още веднъж бяха близо до гола, след рейд на Кристиян Михайлов, който стреля от няколко метра пред самоковската врата, само че в последния миг Иван Иванов се изпречи на пътя на топката и тя се отби в рамото му. В тази обстановка гостите имаха съществени искания за игра с ръка, само че основния съдия Арсов бе безапелационен, че такава няма.

В 59-та минута Рилски провежда страхотна контраофанзива през центъра, топката доближи до Петков, който бе съборен тъкмо пред пеналта, само че съдията Арсов остана безгласен.

В 65-та минута, Георги Фикийн от гостите мина като на церемониал през няколко бранителя на Рилски състезател по десния фланг, подаде остро в наказателното, където Кръстев с тъга мазета, топката попадна в Христо Петров, който я прати надалеч над напречната греда. Така Банско пропусна следващия си късмет за гол.

Рилски състезател откри резултата в 68-та минута, след офанзива по десния фланг, топката бе центрирана пред вратата на Банско. Там Ивайло Захариев овладя и технично трансферира двама бранителя на банскалии и вратаря Димитров.

Гостите изравниха единствено 7 минути по-късно. Витанов откри Лефтеров в кулоар пред вратата на Рилски, който се откъсна и излъга Кръстев за 1:1.

В 80-та минута, след осъществяване на корнер пред самоковската врата, Фикийн се извиси над всички и с глава прати топката в напречната греда и излезе в навън.

До края на срещата „ Рилецо “ опита да нападна, само че гостите от Банско стояха доста устойчиво в предпазен проект и не позволиха изненади.

След изиграването на 10 кръг, Рислки състезател заема осма позиция и 14 точков актив.

Следващата среща на самоковци е в Ботевград, против отбора на Балкан, на 14 октомври, събота от 14 часа.

Илиян Чалгънов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР