Илон Мъске на крачка от приключване на сделката за придобиване

...
Илон Мъске на крачка от приключване на сделката за придобиване
Коментари Харесай

Този път ще има сделка: Илон Мъск се появи в офиса на Twitter с мивка

Илон Мъске на крачка от привършване на договорката за придобиване на Twitter - този път в действителност.

Wall Street Journal оповестява, че Мъск е задействал даването на 13 милиарда $ по банков път от финансовите институции, които са обезпечили заема за една от най-големите покупко-продажби в промишлеността на обществените мрежи.

Парите се подават в специфична сметка, от която ще бъдат трансферирани разполагаем на Мъск, откакто бъдат изпълнени финалните условия по договаряне на придобиването.

Заявлението за финансиране, което той е изпратил до банките си, нормално се задейства сред 3-5 дни преди парите да бъдат нужни в наличност. Wall Street Journal показва, че тази процедура се счита за нормален стадий от оформянето на покупко-продажбите - само че в тази ситуация провокира доста огромен интерес поради непрекъснатите подозрения към желанията на Илон Мъск с Twitter.

Междувременно - най-богатият човек в света реши да показва възприятието си за комизъм, като се появи в централата на компанията в Сан Франциско, носейки кухненска мивка в ръце.

Снимката му беше публикувана през профила му в платформата с коментар " Let that sink in " (игра на думи сред идиома " Помислете си малко над това " и напълно дословния смисъл на фразата: " пуснете мивката " ).

Служителите на Twitter се приготвят да изслушат Илон Мъск на персонална среща в петък, съгласно вътрешна връзка на компанията, оповестена от WSJ.

Мъск дава още една индикация за финала на договорката, като е сменил късата си биография в Twitter-профила си на " Chief Twit ", a местоположението си - на " централата на Twitter ".

Entering Twitter HQ – let that sink in!
— Elon Musk (@elonmusk)
Ако договорката не пропадне изненадващо в последния миг, Мъск би трябвало да заплати общо 44 милиарда $ за придобиването. Обратът беше предизвикан по насила, откакто настоящите мениджъри на компанията заведоха дело против него, с цел да го накарат да извърши първичните условия на офертата си към обществената мрежа.

Мъск се опита да се освободи от ангажимент, като атакува компанията с обвинявания, че прикрива информация за действителния брой на дейните си консуматори и броя на ботовете.

Милиардерът има планове да преобразува Twitter, тъй че да либерализира модерацията на наличието и да направи платформата по-доходоносна за акционерите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР