Илон Мъск заяви пред рекламодателите на Туитър (Twitter), че купува

...
Илон Мъск заяви пред рекламодателите на Туитър (Twitter), че купува
Коментари Харесай

Мъск не иска Туитър да се превърне в безплатна адска среда

Илон Мъск съобщи пред рекламодателите на " Туитър " (Twitter), че купува платформата, с цел да " помогне на човечеството " и не желае тя да се трансформира в " безвъзмездна за всички адска среда ", в която всичко може да бъде казано без последици, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Асошиейтед прес.

 

Съобщението до рекламодателите, което той разгласява през днешния ден в " Туитър ", идва ден преди крайния период, в който създателят на " Тесла " (Tesla) би трябвало да завърши договорката за 44 милиарда $ за изкупуването на обществената мрежа и да я направи частна.

 

" Причината, заради която закупувам " Туитър " е, че платформата е значима за бъдещето на цивилизацията, която да има общо цифрово пространство, в което могат да се дискутират необятен набор от убеждения по здравословен метод и без да се прибягва към принуждение ". Това написа Мъск в извънредно дълъг за него туит.

 

" В наше време има огромна заплаха обществената медия да се раздели на извънредно десни и извънредно леви, което да генерира повече ненавист и да раздели обществото ", добави той.

 

Критиците се притесняват, че промяната на собствеността ще докара до по-слабо модериране на наличието и ще насърчи омразата, което може да отблъсне рекламодателите, отбелязва ДПА.

Почти всички доходи на " Туитър " са от реклама.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР