Илон Мъск загуби 50 млрд. долара от началото на тази

...
Илон Мъск загуби 50 млрд. долара от началото на тази
Коментари Харесай

Илон Мъск загуби 50 млрд. долара за два дни

Илон Мъск загуби 50 милиарда $ от началото на тази седмица, откакто акциите на Tesla поевтиняват втори ден поред. Това е най-голямото двудневно намаляване в историята на Bloomberg Billionaires Index и второто най-голямо еднодневно след изгубените 36 милиарда $ от Джеф Безос вследствие на развода му с Макензи Скот през 2019 година.

Разпродажбите при Tesla започнаха когато Мъск попита потребителите в Twitter през уикенда, дали би трябвало да продаде 10% от каузи си в компанията. Въпросът пристигна откакто стана ясно, че неговият брат Кимбъл към този момент е продал акции, предава Bloomberg.
 Мъск като актуален Икар - ще изгори ли в несъразмерната си упоритост? Мъск като актуален Икар - ще изгори ли в несъразмерната си упоритост?
Това е остаряла смешка измежду мениджърите на Tesla Inc: „ Ако се приближиш прекалено много до основния изпълнителен шеф Илон Мъск, ще из...

След това пристигна мнението на вложителя Майкъл Бъри, който показа, че Мъск желае да продава акции с цел да покрие персоналните си задължения.

Понижението съкрати преднината на Мъск пред Безос в подреждането за най-богати хора в света, като шефът на Tesla към този момент води с „ едвам ” 83 милиарда $ пред създателя на Amazon.

Мъск изпревари Безос за първи път през януари тази година, като преднината му доближи в един миг цели 143 милиарда $ – сума, която се равнява на персоналното благосъстояние на Бил Гейтс, който е четвъртият най-богат човек в света.

Кати Уудс от ARK Investment Management, чийто фонд продава акции на Tesla през последните няколко месеца, загуби над 750 млн. $ вследствие на разпродажбите от тази седмица, до момента в който създателят на Oracle Лари Елисън, вторият максимален акционер в Tesla, регистрира загуба от 2.1 милиарда $.
 Мъск дава 6 милиарда $ за борбата със международния апетит, само че при едно изискване Мъск дава 6 милиарда $ за борбата със международния апетит, само че при едно изискване
Личното положение на Илон Мъск надвишава 300 милиарда $, като милиардерът е подготвен да стартира да харчи средства за щедрост....

Въпреки понижението, благосъстоянието на Мъск продължава да записва растеж от 70% през тази година, с помощта на мощните финансови резултати на Tesla и високата оценка на SpaceX.

Пазарната капитализация на Tesla остава над границата от 1 трилион $, която бе премината през предишния месец след оповестяването на финансовите резултати за третото тримесечие и новината, че Hertz е поръчал 100 000 автомобила с марка Tesla.

Личното благосъстояние на Мъск възлиза на 288 милиарда $, сочат данните на Bloomberg Billionaires Index. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР