Илон Мъск забогатя с 36,2 милиарда долара само за един

...
Илон Мъск забогатя с 36,2 милиарда долара само за един
Коментари Харесай

Илон Мъск забогатя с $36 млрд. за един ден |

Илон Мъск забогатя с 36,2 милиарда $ единствено за един ден. Сумата надвишава брутния вътрешен артикул на редица страни, в това число такива като Естония, Латвия и Боливия.

Главният изпълнителен шеф на Tesla се обогати смайващо след вчерашната търговия на Уолстрийт с помощта на компанията за коли чартърен Hertz. Оттам оповестиха, че възнамеряват да поръчат от Tesla 100 000 електрическия автомобил. Непосредствено по-късно анализаторите на банката Morgan Stanley покачиха прогнозата си за акциите на американския производител на електрически коли. Пазарната оценка на Tesla надвиши 1 трлн. $. Акциите затвориха на рекордно високо равнище от 1024,86 $ за акция (12,66% ръст), оповестява БНР.

Така благосъстоянието на Мъск - оценено на общо 289 милиарда $ - към този момент надвишава съществото даже комбинираното благосъстояние от 257 милиарда $ на други двама милиардери - съоснователя на Microsoft Бил Гейтс и шефа на Фейсбук Марк Зукърбърг, демонстрира показателят на милиардерите на организация Блумбърг ( Bloomberg Billionaire Index). 

Вчера богатството на основния изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос понижа със 751 млн. $ до общо 193 милиарда $.

Hertz беше на прага на банкрута това лято, откакто преди повече от година подаде заявление за отбрана от банкрут заради рецесията, предизвиканата от коронавирусната пандемия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР