Илон Мъск възстанови акаунтите в Twitter на няколко журналисти, които

...
Илон Мъск възстанови акаунтите в Twitter на няколко журналисти, които
Коментари Харесай

Мъск възстанови блокираните акаунти на журналисти в Twitter

Илон Мъск възвърне сметките в Twitter на няколко публицисти, които бяха спрени за ден поради разногласия по отношение на публикуването на, оповестява " Франс прес ".

До отблокирането на сметките се стигна, откакто прекъсването им от страна на държавни чиновници и журналистически организации от разнообразни елементи на света. Сред обвиняванията беше, че платформата за микроблогинг заплашва свободата на печата.

Резултатите от анкета в Twitter, която Мъск организира през вчерашния ден, демонстрираха, че множеството от респондентите желаят сметките да бъдат възобновени неотложно.

" Туитър " блокира акаунт, следял частния аероплан на Илон Мъск

Развитие на проблема

" Хората се изрекоха. Акаунтите, които са създали притежание моето местонахождение, ще бъдат възобновени " , написа Мъск в обществената мрежа през днешния ден.

Блокирани бяха сметки на публицисти от " Ню Йорк Таймс ", Си Ен Ен и " Вашингтон поуст ". Към момента те към този момент са възобновени.

Официални лица от Франция, Германия, Англия и Европейския съюз разкритикуваха блокирането им.

Случаят, който прочут откривател на сигурността назова " Клането в четвъртък вечер ", се преглежда от критиците като следващо доказателство, че Мъск, който другояче се счита за " абсолютист на свободата на словото ", отстранява изявления и консуматори, които самият той не харесва.
 Политици плашат Мъск със наказания поради блокирани профили на публицисти в Twitter
Политици плашат Мъск със наказания поради блокирани профили на публицисти в Twitter

Twitter спря профилите на публицисти, показващи местоположението на милиардера в действително време
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР