Илон Мъск трябва да се оттегли като шеф на Туитър

...
Илон Мъск трябва да се оттегли като шеф на Туитър
Коментари Харесай

Над 17 млн. потребители на Туитър уволниха Мъск

Илон Мъск би трябвало да се отдръпна като началник на Туитър (Тwitter), в случай че извърши обещанието си да се съобрази с мнението на потребителите на обществената мрежа, която закупи неотдавна.

Мъск изиска от тях да решат дали да остане отпред на платформата, откакто призна, че е направил неточност с въвеждането на нови ограничавания за изявленията, с които се не разрешава популяризирането на конкурентни уеб страници на обществени медии.

Даденият краен период за гласоподаване към този момент изтече. 57.5% от участвалите считат, че Мъск би трябвало да напусне поста. В допитването взеха присъединяване над 17.5 млн. консуматори.

" Ще се съобразя с резултатите на това допитване ", написа Мъск при оповестяването на анкетата.

Засега не е коментирал резултатите.

 

 

Мъск съобщи пред съд в щата Делауер предишния месец, че ще понижи времето си в Туитър и ще потърси нов началник на компанията. Той беше разпитан по какъв начин разпределя времето си сред Тесла (Tesla) и останалите си компании, в това число СпейсЕкс (SpaceX) и Туитър.

По думите му той в никакъв случай не е желал да бъде изпълнителен шеф на Тесла или на която и да е от другите компании.

И още нови политики в Туитър

В рамките на нова фрапантна смяна на политиката Туитър разгласи, че потребителите към този момент няма да имат право да включват потребителски имена или линкове към " Facebook ", " Инстаграм " и други платформи, които бяха избрани от компанията като " неразрешени ".

Този ход обаче провокира незабавна вълна от рецензии, даже измежду досегашни бранители на новия притежател на " Туитър ", тъй че Мъск в последна сметка даде обещание да не подхваща по-сериозни промени в политиката без онлайн допитване до потребителите.

Пример за това е известният вложител в рисков капитал Пол Греъм, който в предишното хвалеше Мъск, само че през вчерашния ден сподели на своите 1.5 милиона почитатели в " Туитър ", че това е " последната капка " и че може да го намерят в Mastodon. Акаунтът му в " Туитър " беше неотложно спрян, а скоро по-късно възобновен, защото Мъск даде обещание да анулира политиката, въведена единствено няколко часа по-рано.

Бившият основен изпълнителен шеф на " Туитър " Джак Дорси, който неотдавна влага в платформата за обществени медии Nostr, отговори на обявата за новите условия в Туитър с една дума: " Защо? ".

Забранените платформи включват известни уеб сайтове като " Facebook " и " Инстаграм " и появили се неотдавна съперници като Mastodon, Tribel, Nostr, Post и Truth Social на някогашния американски президент Доналд Тръмп.

Туитър съобщи, че най-малкото ще блокира краткотрайно профили, които включват линкове към упоменатите обществени мрежи, както и такива, които се пробват да заобиколят възбраната, употребявайки вместо линк изложение като " instagram dot com ", уточни компанията.

Пореден опит за ограничавания

Решението е следващ ход на новия притежател на Туитър Илон Мъск за ограничение на избрани изявления, откакто предходната седмица блокира сметки в Туитър на публицисти, които разгласиха данни за неговия частен аероплан.

В петък той възвърне сметките след рецензии от страна на държавни представители, покровителствен групи и журналистически организации от разнообразни елементи на света в петък, като някои от тях обявиха, че платформата за микроблогове заплашва свободата на пресата.

Обещанието на Мъск да разреши на потребителите да решат бъдещата му роля в Туитър въз основата на онлайн допитване без научна стойност се появи като че ли внезапно през вчерашния ден, макар че той даде обещание през ноември, че скоро ще има метаморфоза, отбелязва АП.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР