Илон Мъск тайно е наредил на инженерите си да изключат

...
Илон Мъск тайно е наредил на инженерите си да изключат
Коментари Харесай

Мъск изключи Starlink в Крим, за да саботира украинските дронове

Илон Мъск скрито е наредил на инженерите си да изключат сателитната информационна мрежа Starlink на компанията му покрай морския бряг на окупирания от Русия Крим в Южна Украйна през 2022 година, с цел да спрат офанзива на украински дрон против съветския Черноморски флот. Това излиза наяве от фрагмент от биографията на Илон Мъск, написана от Уолтър Айзъксън, оповестява Си Ен Ен.


Новата биографична книга на Уолтър Айзъксън, озаглавена " Илон Мъск ", разкрива " екзистенциалния боязън на Мъск от предизвикателство на по-широка война ". Според Айзъксън страхът от по-широка война е предиздвикал Мъск да отхвърли украинските претенции за системите Starlink, употребявани от украинската войска като сериозна връзка на бойното поле по време на пълномащабното съветско навлизане.

Опитът на Мъск да ограничи потреблението на сателитната информационна мрежа Starlink в окупирания Крим докара до неуспех на тайната украинска интервенция за заличаване на съветски военни кораби. Когато украинските подводни дронове камикадзе, въоръжени с експлозиви, доближиха до съветския флот, те " изгубиха връзка и бяха изхвърлени безвредно на брега ", написа Айзъксън.

Решението на Мъск да изключи Starlink над окупирания от Русия Кримски полуостров, след което украински публични лица " започнаха да го молят да включи спътниците ", е било стимулирано от страха, че Русия ще отговори на нападението на Украйна над Крим с нуклеарни оръжия. Според Айзъксън този боязън е бил заздравен от диалозите на Илон Мъск с висши съветски чиновници. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР