Илон Мъск сподели, че обмисля Tesla Bot да бъде нещо

...
Илон Мъск сподели, че обмисля Tesla Bot да бъде нещо
Коментари Харесай

Роботът на Tesla може да бъде вашият следващ най-добър приятел

Илон Мъск показа, че обмисля Tesla Bot да бъде освен това от просто хуманоиден робот, който да извършва потребни задания. Според него новият артикул може евентуално да развие неповторима персона и да бъде сателит в живота. Мъск споделя, че Tesla Bot може да стане ваш „ необикновен другар, сходно на C3PO или R2D2 “.

По-рано тази година предприемачът разгласи проекти за създаването на Tesla Bot: хуманоиден робот, оборудван с изкуствен интелект, ориентиран към осъществяване на общи повтарящи се задания. Първоначално това звучеше като следващата смешка на Мъск, само че както към този момент съобщихме, това е същински план и Tesla към този момент стартира да наема личен състав за реализацията му. Мъск показа още, че Tesla ще построи робота, с цел да прави потребна работа, и даже допусна, че това може да помогне за решаването на дефицита на работна ръка.

В подкаста на Лекс Фридман, Мъск беше запитан дали счита за евентуална ролята на сателит за Tesla Bot като помощник или даже като другар.

Мъск отговори:

" Мисля, че опциите са безкрайни. Не е напълно в главната инструкция за задачата на Tesla за ускорение на прехода на света към устойчива сила, само че е извънредно потребно нещо да разработим хуманоиден робот, който е кадърен да взаимодейства със света и да оказва помощ по доста разнообразни способи ".

Главният изпълнителен шеф повтори, че Tesla ще се концентрира върху това да накара робота да прави „ повтаряща се и скучна работа “, изключително задания, които могат да доведат до повтарящи се пострадвания от стрес, само че той сподели, че може да бъде „ доста добър сателит “ на хората.

Самият Фридман е академик, който специализира във взаимоотношението човек-робот, и допуска, че има „ голяма опция “ за понижаване на самотата с такова приложение на Tesla Bot.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР