Илон Мъск, собственик на X (бивш Twitter), отново нападна WhatsApp

...
Илон Мъск, собственик на X (бивш Twitter), отново нападна WhatsApp
Коментари Харесай

Whatsapp е шпионски софтуер: Мъск

Илон Мъск, притежател на X (бивш Twitter), още веднъж атакува WhatsApp поради работата му с персонални данни.

В събота Мъск разяснява обява в X, в която консуматор пита: " Ако известията в WhatsApp са криптирани от край до край, за какво виждам реклами за чанта от нищото? "

Предприемачът предложи къс отговор на въпроса, като сподели: " Защото това е шпионски програмен продукт. "

През май тази година Мъск към този момент беше влезнал в онлайн спор с WhatsApp, която е благосъстоятелност на конгломерата Meta на Марк Зукърбърг. Тогава той отговори на друга обява в X, в която се твърдеше, че " WhatsApp изнася всяка нощ потребителски данни, които се проучват и употребяват за таргетирана реклама, трансформирайки потребителите в артикул, а не в клиент ".

WhatsApp експортира потребителските ви данни всяка нощ. Някои хора към момента считат, че това е несъмнено ", сподели основният изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX, визирайки отдавнашните опасения по отношение на шерването на данни сред WhatsApp и другата платформа на Meta - Фейсбук.

Размяната на отзиви беше видяна от ръководителя на WhatsApp, Уил Каткарт, който се опита да отбрани държанието на своята платформа.

" Мнозина към този момент го споделиха, само че си коства да повторим: това не е вярно. Ние се отнасяме съществено към сигурността и по тази причина криптираме известията ви от край до край. Те не се изпращат до нас всяка вечер или не се експортират към нас ", съобщи Каткарт в обявата си в X.

Изследователят по сигурността Томи Миск, който също се включи в дебата, обаче посочи, че въпреки известията в WhatsApp да са криптирани от край до край, " потребителските данни не се отнасят единствено за известията ".

" Метаданните, като да вземем за пример местоположението на потребителя, с кои контакти комуникира, моделите на това по кое време потребителят е онлайн и други Тези метаданни съгласно политиката за дискретност в действителност се употребяват за таргетирани реклами в услугите на Meta ", сподели той.

" Така че Елон Мъск е прав ", написа Миск, който преди този момент е разкрил уязвимости в данните в продуктите на TikTok, Фейсбук и Apple.

През 2022 година, когато към момента беше в развой на закупуване на Twitter, Мъск твърдеше, че Зукърбърг има прекомерно огромен надзор върху обществените медии заради това, че Meta има Фейсбук, Instagram и WhatsApp. Той назова основния изпълнителен шеф на Meta " Марк Зукърбърг XIV " по отношение на френския " крал-слънце " Луи XIV, който апокрифно е твърдял, че е самата страна и е бил прочут със своето благосъстояние и властническа власт.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР