Илон Мъск си върна мястото на най-богатия човек в света,

...
Илон Мъск си върна мястото на най-богатия човек в света,
Коментари Харесай

Как Мъск си върна титлата на най-богат човек в света?

Илон Мъск си върна мястото на най-богатия човек в света, откакто за малко загуби купата от Бернар Арно. Богатството на Мъск набъбна поради съвсем 70% скок в цената на акциите на Tesla тази година. Компанията се радва на по-голямото търсене на своите електрически транспортни средства, откакто понижи цените на няколко модела, съобщи Bloomberg.

Акциите на Tesla нарастнаха с 5,5% до 207,63 $ в 16:00 часа. в Ню Йорк, увеличавайки чистото положение на Мъск до 187,1 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg. За съпоставяне благосъстоянието на Арно е 185,3 милиарда $. 73-годишният френски магнат стои зад компанията за първокласни артикули LVMH.

Мъск стана първият паралия, който в миналото е изгубил 200 милиарда $ от положението. Той беше " избутан " от върха на показателя на благосъстоянието на Bloomberg за повече от два месеца след внезапен спад в Tesla.
 Мъск подари акции на Tesla за съвсем $2 милиарда
Мъск подари акции на Tesla за съвсем $2 милиарда

През 2021-ва той подари акции на стойност 5,74 милиарда $

По думите на Том Нараян, анализатор от RBC Capital Markets, пониженията на цените на електрическите автомобили Tesla са подтикнали търсенето на транспортни средства. " Ще има търсене на продукта на Tesla даже в изискванията на по-голяма конкуренция с електрически автомобили ", написа Нараян.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР