Илон Мъск ще стане първият човек с богатство от над

...
Илон Мъск ще стане първият човек с богатство от над
Коментари Харесай

Мъск може да стане първият трилионер още през 2024 г.

Илон Мъск ще стане първият човек с благосъстояние от над 1 трилион $ още през 2024 година Това предвиждат в ново изследване от Tipalti Approve на база на разбор на средногодишните трендове на напредък, предава YahooFinance.

В момента положението на Мъск се прави оценка на към 256 милиарда $ съгласно показателя на милиардерите на Блумбърг.

„ От 2017 година благосъстоянието на Мъск бележи средногодишен растеж от 129%. Това значи, че той може да стане първия член на клуба на трилионерите в границите на две къси години. Ако наклонността се ресурси, положението му ще доближи 1,38 трлн. $ до 2024 година, когато той ще бъде на 52 години “, се показва в прочуването.

Макар че по-голямата част от благосъстоянието му е под формата на акции на Tesla, това не е единственият фактор, на който се дължи водачеството на Мъск в класацията на милиардерите.

„ SpaceX генерира големи доходи, като таксува държавни и търговски клиенти за изпращане на разнообразни неща в космоса, като да вземем за пример спътници, както и за превозване на астронавти до Международната галактическа станция “, означават създателите на прочуването.

Сред другите магнати, които могат да станат трилионери в околните години, са ръководителят на индийcĸия ĸoнглoмepaт Аdаnі Grоuр Гayтaм Aдaни, ocнoвaтeлят нa Місrоѕоft Бил Гeйтc, създателят на ВуtеDаnсе Джан Имин създателят на Amazon Джеф Безос.

Според прочуването 42-годишеният Имин, чиято компания е известна с приложението TikTok, може да стане трилионер до 2026 година, което ще го направи най-младият член на този клуб.

Авторите на прочуването означават, че извънредно мъчно да се вършат точни прогнози от подобен вид, защото положението на супер богатите мени с доста внезапни и огромни придвижвания, било то нагоре или надолу.

От 2020 година до 2022 година благосъстоянието на създателя на компанията за бутилирана вода Nongfu Spring Джонг Шаншан набъбна от 2 мрлд. на 71 милиарда $ след две първоначални обществени предлагания на негови компании в Хонконг.

„ През 2017 година създателят на колос а за електронна търговия Amazon Джеф Безос беше първият човек след Бил Гейтс през 1999 година, чието благосъстояние доближи 100 милиарда $. “, показват от Tipalti Approve.

„ Преди няколко години се очакваше Безос, а не Мъск, да бъде първият член на клуба на трилионерите. Сега прогнозата е, че той няма да влезе в клуба преди 2030 година – към шест години след Мъск “, прибавят създателите на изследването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР