Илон Мъск се превърна в най-богатия човек в света с

...
Илон Мъск се превърна в най-богатия човек в света с
Коментари Харесай

Мъск измести Безос като №1 по богатство


Илон Мъск се трансформира в най-богатия човек в света с чисти активи за над 185 милиарда $ след старта на днешната търговия на Уолстрийт, съобщи БНР.

Рязкото повишаване на акциите на неговата компания Tesla Inc. изтласка Илон Мъск над притежателя на Amazon.com Джеф Безос , който от 2017 година насам беше най-богатия човек, само че сега неговото положение се прави оценка на към 184 милиарда $.

След старта на днешната американска търговия акциите на Tesla нарастват с 5,6% към 800 $ за една акция, до момента в който тези на Amazon.com се покачват надалеч " по-скромно " с 1,7% към 3194 $ за акция.

Увеличаването на благосъстояние то на Мъск през последната година бележи най-бързото в историята нанагорнище към върха  на листата на най-богатите хора в света и бележи трагичен финансов поврат за известния бизнесмен, който единствено преди 18 месеца беше в заглавията на медиите с бързото изгубване на кешовите наличия и неговите персонални залози против акциите на Тesla Inc.

Илон Мъск започва 2020 година с благосъстояние на стойност към 27 милиарда $ и едвам влизаше в топ 50 на най-богатите хора в света.

Драматичният растеж на акциите на Tesla, които се е усилиха с над 740% през последната година и доведоха до пазарна капитализация от 750 милиарда $ на компанията за електрически автомобили, усилиха персоналното благосъстояние на Мъск с над 150 милиарда $.

През предишния юли Илон Мъск задмина Уорън Бъфет, с цел да стане седмият най-богат човек на планетата. През ноември 2020 година пък Мъск задмина и Бил Гейтс, с цел да стане вторият най-богат човек.

Любопитно е да се означи, че единствено в границите на последните 12 месеца Илон Мъск е спечелил повече от цялото благосъстояние в размер на към 132 милиарда $ на някогашни притежател на Microsoft Бил Гейтс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР