Илон Мъск се оказа част от VIP-гостите на финала на

...
Илон Мъск се оказа част от VIP-гостите на финала на
Коментари Харесай

Между срещи с Ердоган и Джаред Кушнър в Катар - Мъск обмисля да се оттегли като директор на Twitter

Илон Мъск се оказа част от VIP-гостите на финала на Световното състезание по футбол в Катар, като наблюдава срещата в компанията на Джаред Кушнър - шурей на някогашния американски президент Доналд Тръмп и негов консултант по въпросите на Близкия Изток.

Мъск беше сниман и да беседва с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в ложите за публични посетители на стадиона в Доха. Ердоган е на посещаване в Катар по покана на емира шейх Тамим бин Хамед ал Тани

Erdogan and Elon Musk shake hands in Doha during the World Cup Final Match
— Ragıp Soylu (@ragipsoylu)
Междувременно Мъск загатна за допустима сериозна смяна в ръководството на Twitter след 2-месечните разтърсвания в обществената мрежа, откогато той пое оперативния мениджмънт.

Той разгласява анкета в профила си, с която пита почитателите си дали би трябвало да се отдръпна като шеф на платформата, и твърди, че ще се съобрази с резултата.

Над 56,6% от над 13 милиона дали своят вот в допитването споделят, че избират Илон Мъск да спре да се занимава с директното ръководство на Twitter, до момента в който 43,4% желаят той да остане.

Should I step down as head of Twitter? I will abide by the results of this poll.
— Elon Musk (@elonmusk)
" Както се споделя - внимавайте какво си пожелавате, тъй като може да се сбъдне ", написа Мъск малко откакто анкетата стартира.

" Онези, които желаят власт, са хората, които минимум я заслужават ", написа още той в профила си, до момента в който гласуването продължаваше.

Намекът за отдръпването му пристигна след поредност от нови кавги с блокирането на журналистически профили в платформата, възбрана на сметките, които наблюдават частния му аероплан, и неочаквана смяна в общите условия на Twitter, с която се не разрешава публикуването на линкове към различни обществени мрежи - да вземем за пример Mastodon, Фейсбук, Instagram и други

Недоволството от тези дейности докара до опрощение от страна на Мъск и заричане, че " отсега нататък ще се организират гласувания за огромните промени в политиката " на Twitter. " Извинявам се. Това няма да се повтори повече ", споделя още той.

Преди това Мъск се убеди персонално, че решенията му за блокиране на сметки са мощно непопулярни - съвсем 59% от хората упорстваха той да отстрани глобите върху профили, които са споделяли информация за местоположението му (по-конкретно - ).

Оттеглянето на Илон Мъск от позицията му на " chief twit ", както той самичък се прогласи, не е напълно ненадейно. Преди месец той разгласи като очевидец по правосъден развой, че възнамерява да откри различен претендент за шеф на Twitter.

Мъск твърди, че обществената мрежа е тръгнала към фалит от няколко месеца и че " въпросът не е да се откри основен изпълнителен шеф, а да се откри подобен основен изпълнителен шеф, който ще резервира Twitter жив ", припомня The Verge.

Наред с неприятностите му към модерацията и търсенето на източник на доходи за платформата - Илон Мъск има съществени проблеми поради внезапния спад на пазарната капитализация на Tesla.

Производителят на електрически автомобили изгуби близо 50% от цената на обществено търгуваните си акции за последната една година, което се отрази и на персоналното положение на Мъск - той към този момент не е най-богатият човек в света, а отстъпва на Бернар Арно.

Инвеститорите в Tesla не крият недоволството си от това, че шефът на компанията се занимава единствено с уговорките си в Twitter, до момента в който стратегически значимият му бизнес страда.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР