Илон Мъск приключи сделката по придобиването на Twitter за рекордните

...
Илон Мъск приключи сделката по придобиването на Twitter за рекордните
Коментари Харесай

Илон Мъск уволни висшето ръководство на Twitter

Илон Мъск завърши договорката по придобиването на Twitter за рекордните 44 милиарда $. Само часове по-късно той уволни редица високопоставени чиновници, измежду които и изпълнителния шеф на обществената мрежа. Мъск съобщи, че задачата му е да трансформира платформата в място на свободното слово.

Предположения, че договорката въпреки всичко е финализирана се появиха още през вчерашния ден, когато Мъск влезе в централата на Twitter с мивка в ръце. Ексцентричните решения на милиардера постоянно са изненадвали даже и правилните му фенове. Хиляди изявления заляха обществените мрежи с въпроси какво ще се случи с компанията.

„ Имаше доста спекулации по отношение на решението ми да купя Twitter, както и за това какво мисля по отношение на рекламите. Повечето от тях бяха неверни ”, изясни Мъск.

Той подсказа за бъдещите си планове с думите „ птицата е на независимост ” като задявка с логото и името на компанията. Няколко часа по-късно обаче Европа побърза да охлади ентусиазма на милиардера. „ В Европа птицата ще лети по нашите правила ”, написа европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон.

„ Има избрани действия, които не са в сходство с разпоредбите, наредбите и законите в страните членки, по-специално аспектите, свързани с речта на омразата, с незаконните действия и с тероризма ”, акцентира представителят на Европейска комисия Ерик Мамер.

За изненада на мнозина Мъск побърза да добави, че Twitter няма да бъде платформа на омразата и разделянето. „ Не го направих, тъй като ще бъде елементарно. Не го направих, с цел да изкарам повече пари. Направих го, с цел да оказа помощ на човечеството, което обичам ”, посочи той.

Засега Мъск не е дал детайлности по какъв начин ще реализира това и кой ще ръководи компанията, само че не скри желанията си да редуцира фрапантно броя на чиновниците. Друга от предстоящите промени е да бъдат разблокирани сметките на хиляди консуматори, изхвърлени от платформата поради редица тежки нарушавания на разпоредбите. Сред тях е и на Доналд Тръмп, който беше изхвърлен от Twitter поради щурма на Капитолия. Тогава Мъск дефинира възбраната като „ глупава ”, а единствено часове, откакто закупи обществената мрежа, той съумя и да уволни членовете на борда на шефовете, които стояха зад решението.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР