Илон Мъск поиска от президента на Украйна Володимир Зеленски да

...
Илон Мъск поиска от президента на Украйна Володимир Зеленски да
Коментари Харесай

Илон Мъск остро атакува президента на Украйна

Илон Мъск изиска от президента на Украйна Володимир Зеленски да изясни ареста и задържането на жител на Съединени американски щати и Чили, който работи като публицист и блогър: Гонсало Лира.
" Американски жител седи в пандиза в Украйна, откакто изпратихме [на Киев] над 100 милиарда $? Има ли освен това в тази история с изключение на просто рецензия към Зеленски? Ако това е всичко, тогава имаме сериозен проблем ", написа Мъск в обществената мрежа X (бивш Twitter). " Зеленски, апелирам, кажете на американския народ за тази обстановка. "
Мъск изрази мнението си по тази тематика в отговор на обява в X на различен публицист, който твърди, че Лира е бил „ измъчвана в украински затвор поради рецензии към Зеленски “. През пролетта Русия прикани международната журналистическа общественост да се разгласи в отбрана на Лира, който беше похитен от Службата за сигурност на Украйна (СБУ), и да изиска незабавното му освобождение. СБУ задържа блогър в Харков през май. Той беше упрекнат в поддръжка на съветска спецоперация в Украйна, съобщи ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР