Илон Мъск планира да си партнира с новия си AI-стартъп

...
Илон Мъск планира да си партнира с новия си AI-стартъп
Коментари Харесай

Компанията xAI на Илон Мъск ще си партнира с Tesla, за да обучава AI-моделите с данни от Twitter

Илон Мъск възнамерява да си партнира с новия си AI-стартъп xAI за създаването на ИИ-технологии с ръководения от него авто производител Tesla както на „ полупроводниковия фронт “, по този начин и на „ софтуерния фронт за образование на ИИ “. Той разгласи това в петък по време на конферентен диалог в Twitter Spaces, отбелязвайки, че съдействието ще бъде взаимно преференциално и може да помогне на Tesla да форсира основаването на нови разработки в региона на технологиите за самостоятелно шофиране.

Освен това, Мъск сподели, че xAI ще употребява данните от Twitter, с цел да образова “максимално любопитните “ AI системи и други решения, които стартъпът ще сътвори. Няколко други компании, в които Мъск е създател или основен изпълнителен шеф, в това число и Tesla, SpaceX и The Boring Company, вършат бизнес дружно от години.

Илон Мъск също по този начин съобщи, че „ всяка AI-организация на Земята “ е употребила данни от Twitter, с цел да образова своите AI-модели, „ във всички случаи нелегално “. Остава неразбираемо кои закони са нарушили фирмите за изкуствен интелект, защото изпълнителният шеф не даде детайлности.

С необятното потребление на данни от Twitter от страна на софтуерните разработчици за образование на генеративен AI, Мъск сподели: „ Мисля, че ще използваме обществените туитове – явно не частните – за образованието, както по принцип вършат всички останали. “

Наборът от данни в Twitter може да се употребява за образование на AI върху текст, както и изображения и видеоклипове, сподели Мъск. Шефът на Tesla твърди, че системите с изкуствен интелект изискват повече от просто генерирани от хората данни и се надява, че xAI може да последва стъпките на притежавания от Alphabet DeepMind, който сътвори Alpha Zero.

Мъск признава, че езиковият AI-модел, който xAI ще създаде, няма да бъде „ политически правилен “. „ Мисля, че нашият изкуствен интелект може да даде отговори, които хората могат да намерят за противоречиви, даже в случай че в действителност са правилни “ — споделя милиардерът.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР