Илон Мъск оценява Twitter на около 20 млрд. долара, става

...
Илон Мъск оценява Twitter на около 20 млрд. долара, става
Коментари Харесай

Мъск оценява Twitter на едва 20 млрд. долара

Илон Мъск прави оценка Twitter на към 20 милиарда $, излиза наяве от имейл, пратен на служащи от компанията и оголен от " Ню Йорк Таймс ".

Мъск предизвестява своите подчинени, че платформата е финансово застрашена.

" Twitter бива преоформен бързо ", отбелязва той.

И признава, че в един миг компанията е била единствено на 4 месеца от банкрут. Мъск закупи платформата предходната година - за 44 милиарда $, макар че се опита да се отметне от договорката.

Все отново милиардерът е оптимист и твърди, че вижда " явен, само че сложен път " към стойност от 250 милиарда $, което значи 10 пъти повече от сегашната стойност на акциите. И осведоми служащите, които имат акции, че ще могат да ги продават да всеки 6 месеца - политика, която е нализе и в друга негова компания, SpaceX.

В началото на 2023 година дневните доходи на Twitter бяха спаднали с 40% по отношение на предходната година, откакто над 500 огромни рекламодатели стопираха да работят с платформата. Въвеждането на платения абонамент Twitter Blue към този момент не оказва помощ - едвам 180 000 са клиентите в Съединени американски щати, което са под 1,5 млн. $ доходи на месец.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР