Илон Мъск официално се отказва от сделката с Туитър“. Главният

...
Илон Мъск официално се отказва от сделката с Туитър“. Главният
Коментари Харесай

Илон Мъск пак се отказва от сделката с Туитър“

Илон Мъск публично се отхвърля от договорката с „ Туитър “. Главният изпълнителен шеф взима такова решение за повторно, оповестява Ройтерс.

В ново официално писмо милиардерът показва спомагателни обстоятелства, поради които приключва договарянията.

Тези обстоятелства са били известни на „ Туитър “ още преди първата анулация на поглъщането на стойност 44 милиарда $, само че не са били оповестени обществено, настояват юристите на Мъск. 

Мултимилиардерът твърди, че е изискал информация от отдела за сигурност на „ Туитър “ за броя на спам сметките, която не е била предоставена. От компанията упорстват, че подправените профили в тяхната платформа са единствено 5%, само че съгласно Мъск те са доста повече.

Бившият началник на отдела за сигурност Питър Затко упреква „ Туитър “ в погрешни изказвания, че има постоянен проект за ограничение на подправените сметки.

През април Мъск разгласи, че има намерение да придобие „ Туитър “ за към 44 милиарда $, само че анулира договорката през юли, като се базира на погрешни изказвания за броя на подправените сметки в платформата. Той отхвърли да заплати и авансово контрактуваната наказателна клауза при неуспех на договорката в размер на 1 милиарда $.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР