Илон Мъск очаква клинични тестове върху хора на безжичния мозъчен

...
Илон Мъск очаква клинични тестове върху хора на безжичния мозъчен
Коментари Харесай

Oчакват се клинични тестове върху хора на безжичен мозъчен чип

Илон Мъск чака клинични проби върху хора на безжичния мозъчен чип, създаден от неговата компания " Нюралинк ", да стартират до шест месеца. Фирмата към този момент изостава от периодите, по-рано избрани от бизнесмена, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Компанията създава интерфейс за мозъчни чипове, които могат да разрешат на пациенти с увреждания да се движат и да поддържат връзка още веднъж, като Мъск добави, че ще се насочи и към възобновяване на зрението.

В последните години " Нюралинк " организира проби върху животни, до момента в който чака утвърждение от Управлението за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати, с цел да стартират клинични изпитвания при хора. „ Искаме да бъдем извънредно деликатни и сигурни, че ще работят добре, преди да слагат устройство в човек ", сподели Мъск по време на дълго чаканата обществена актуализация на устройството. Той акцентира скоростта, с която се създава устройството. „ Напредъкът първоначално, изключително що се отнася до човешки същества, ще наподобява може би агонизиращо муден ", сподели предприемачът.

Първите две приложения на устройството на " Нюралинк " при хората са ориентирани към възобновяване на зрението и ще разрешат придвижването на мускули при хора, които не могат да го създадат, изясни Мъск. „ Дори и в случай че някой в никакъв случай не е имал зрение, роден е кьорав, имаме вяра, че към момента можем да възстановим зрението му ", сподели той. Последното обществено показване на " Нюралинк " беше преди повече от година и включваше маймуна с мозъчен чип, която играеше компютърна игра, мислейки сама.

Мъск, който управлява производителя на електрически транспортни средства Tesla, галактическата компания SpaceX и обществената медийна платформа Twitter, е прочут с високите си цели като колонизиране на Марс и избавяне на човечеството. Неговите упоритости за " Нюралинк ", която започва през 2016 година, са със същия мащаб. Той желае да създаде чип, допускащ на мозъка да управлява комплицирани електронни устройства и в последна сметка да основат опция за възобновяване на двигателните функционалности на парализирани хора и лекуване на мозъчни болести като Паркинсон, деменция и Алцхаймер. Той също по този начин приказва за обединение на мозъка с изкуствен интелект.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР