Илон Мъск обяви създаването на нова компания, фокусирана върху изкуствения

...
Илон Мъск обяви създаването на нова компания, фокусирана върху изкуствения
Коментари Харесай

Мъск създава компания конкурент на ChatGPT

Илон Мъск разгласи основаването на нова компания, фокусирана върху изкуствения разсъдък, месеци наред откакто говореше за проекти за създаване на съперник на ChatGPT.

Компанията ще е наречена xAI и съгласно уеб страницата й ще бъде " ръководена " от Мъск и " ще работи в тясно съдействие с X (Twitter), Tesla и други компании, с цел да реализира прогрес в задачите си ", съобщи CNN.

Мъск поддържаше основателя на ChatGPT OpenAI, само че по-късно разкритикува компанията за въвеждане на защитни ограничения, които имат за цел да попречат на чатбот да дава пристрастни или сексистки отговори.
 Мистериозноят
Мистериозноят " Проект 42 " или за какво Tesla проверява Мъск за вероятни злоупотреби

Вниманието в компанията беше привлечено след поръчка за стъкло за милиони долари

" Опасността от образование на AI е смъртоносна " - това написа той в туит през декември, отговаряйки на консуматор на Twitter.

През април Мъск разкри проектите за новото си начинание с изкуствен интелект. " Ще стартираме нещо, което назовавам TruthGPT ", сподели той, описвайки го като " изкуствен интелект, търсещ истината ".

Макар и необичайно известието на Мъск за новата компания идва месеци откакто той предизвести, че изкуственият разсъдък може да донесе " заличаване на цивилизацията " и се причисли към други технологични шефове на компании с апел да се остави на пауза конкуренцията за технологии с изкуствен интелект, която е " отвън надзор ".

Най-новото начинание на Мъск идва в нерешителен миг за шефа на Тесла.

Twitter е изправена пред нестабилно бъдеще, откакто Meta започва конкурентно приложение, наречено Threads. Приложението на Meta записа 100 милиона регистрации за по-малко от седмица. Междувременно имаше голям брой отчети за понижаване на потреблението на Twitter.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР