Илон Мъск обяви, че сериозно обмисля създаването на нова платформа

...
Илон Мъск обяви, че сериозно обмисля създаването на нова платформа
Коментари Харесай

И Илон Мъск обмисля създаването на нова социална мрежа

Илон Мъск разгласи, че " съществено обмисля " основаването на нова платформа за обществени медии в отговор на необятната агитация и подправени вести онлайн. Както нормално, милиардерът съобщи желанията си в Туитър.

Макар че непрекъснато разгласява там, Мъск насочва съществени рецензии към Туитър, като твърди, че платформата не разрешава независимост на словото, написа CNN Business.

" Като се има поради, че Туитър би трябвало да е един тип социална платформа, неспазването на правилата на свободата на словото фундаментално подкопава демокрацията ", разяснява Илон Мъск.

Туитът на милиардера идва малко откакто той разгласява анкета в Туитър, в която запита потребителите дали имат вяра, че платформата се придържа към правилото на свободата на словото. Над 70% от потребителите гласоподаваха с " не ".

Ако Мъск в действителност сътвори нова платформа, той ще се причисли към възходящото портфолио от софтуерни компании, които се нареждат като първенци на свободата на словото и които се надяват да привлекат консуматори, които считат, че възгледите им са потиснати в платформи като Туитър, Facebook на Мета и Ютюб на Алфабет, разясняват специалисти.

До момента обаче нито една от фирмите, в това число Truth Social на Доналд Тръмп, съперниците на Туитър Gettr и Parler, както и видео уеб сайтът Rumble, не са се доближили до постигане на обсега и известността на всеобщите платформи.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР