Илон Мъск обяви, че сериозно обмисля създаването на нова платформа

...
Илон Мъск обяви, че сериозно обмисля създаването на нова платформа
Коментари Харесай

Илон Мъск обмисля създаването на нова социална мрежа

Илон Мъск разгласи, че " съществено обмисля " основаването на нова платформа за обществени медии в отговор на необятната агитация и подправени вести онлайн. Както нормално, милиардерът съобщи желанията си в Twitter.

Макар че непрекъснато разгласява там, Мъск насочва съществени рецензии към Twitter, като твърди, че платформата не разрешава независимост на словото, написа CNN Business.

" Като се има поради, че Twitter би трябвало да е един тип социална платформа, неспазването на правилата на свободата на словото фундаментално подкопава демокрацията ", разяснява Илон Мъск.
 Илон Мъск ще е първият трилионер в света
Кой ще е първият трилионер в света?

Според ново изследване

Туитът на милиардера идва малко откакто той разгласява анкета в Twitter, в която запита потребителите дали имат вяра, че платформата се придържа към правилото на свободата на словото. Над 70% от потребителите гласоподаваха с " не ".

Ако Мъск в действителност сътвори нова платформа, той ще се причисли към възходящото портфолио от софтуерни компании, които се нареждат като първенци на свободата на словото и които се надяват да привлекат консуматори, които считат, че възгледите им са потиснати в платформи като Twitter, Фейсбук на Meta Platform и YouTube на на Alphabet, разясняват специалисти.

До момента обаче нито една от фирмите, в това число Truth Social на Доналд Тръмп, съперниците на Twitter Gettr и Parler, както и видео уеб сайтът Rumble, не са се доближили до постигане на обсега и известността на всеобщите платформи.
 Социалната мрежа на Тръмп започва на 21 февруари
Социалната мрежа на Тръмп започва на 21 февруари

Тя ще работи на правилото на блог и в доста връзки ще прилича Twitter
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР