Илон Мъск обяви, че неговата ракетна компания SpaceX ще продължи

...
Илон Мъск обяви, че неговата ракетна компания SpaceX ще продължи
Коментари Харесай

Мъск ще продължи да финансира интернета на Украйна

Илон Мъск разгласи, че неговата ракетна компания SpaceX ще продължи да финансира интернет услуга Starlink в Украйна, базирайки се на нуждата от правенето на „ положителни каузи “. Коментарът на шефа на компанията идва ден, откакто сподели, че към този момент не може да си разреши да го прави.

Мъск написа в Туитър: „ по дяволите … макар че starlink към момента губи пари и други компании получават милиарди долари на данъкоплатците, ние просто ще продължим да финансираме държавното управление на Украйна гратис “.

Мъск сподели в петък, че SpaceX не може да финансира безкрайно Starlink в Украйна – услугата, която оказа помощ на цивилни и военни да останат онлайн по време на войната с Русия.

Първоначално не беше ясно дали смяната на мнението на Мъск е същинска, или просто е подигравателен, само че по-късно той показва, че приказва съществено. Когато консуматор на Twitter написа на Мъск: „ Нито едно положително дело не остава ненаказано “, той отговори: „ Въпреки това би трябвало да вършим положителни каузи “.

Милиардерът води онлайн борби с украински публични лица, убеждавайки ги че светът има потребност от кротичък проект за завършек на съветската война в Украйна, който планува териториални отстъпки от страна на Киев в интерес на Москва. Украйна твърди, че Мъск е прекомерно великодушен към Русия.

Той направи петъчните си забележки по отношение на финансирането след медиен репортаж, че SpaceX е поискала от Пентагона да заплати даренията на Starlink.

SpaceX не отговори на искане за коментар. Пентагонът отхвърли коментар.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР