Илон Мъск обмисля да блокира своята социална мрежа X (бивш

...
Илон Мъск обмисля да блокира своята социална мрежа X (бивш
Коментари Харесай

Мъск решава дали да забрани X за европейските потребители

Илон Мъск обмисля да блокира своята обществена мрежа X (бивш Twitter) за европейските консуматори. Това оповестява Business Insider, като се базира на собствен източник.

Мъск е все по-недоволен от това, че би трябвало да се преценява със Закона за цифровите услуги (DSA), който влезе в действие през август. Сега милиардерът изследва способи да направи приложението недостъпно в района. Въпреки че Мъск е обсъждал най-малко два пъти с Тиери Бретон, европейския комисар по въпросите на вътрешния пазар, ограниченията, които обществената мрежа X би трябвало да предприеме, с цел да се съобрази с DSA, той е изгубил самообладание към обстановката, споделя източникът на портала.

Бретон съобщи по-рано, че Европейската комисия (ЕК) е почнала следствие на спазването на новия закон от страна на X, като твърди, че обществената мрежа може да е популяризирала дезинформация за израелско-палестинския спор. Европейска комисия е поискала подробна информация за дейностите, които платформата подхваща за битка със злонамерената информация, напомня изданието.

От 25 август насам Европейски Съюз реши да ускори контрола върху активността на 19 онлайн платформи, които съгласно публични лица попадат в категорията " изключително огромни " в границите на DSA. Сега те включват X, TikTok, Instagram, YouTube, Гугъл и Amazon Store. Според Бретон целите по новия закон ще бъдат отбраната на децата и битката с дезинформацията, в това число " проруската агитация ". Той също по този начин означи, че Европейската комисия ще ревизира всички тези платформи за сходство с европейските правила и ще ги глоби, в случай че бъдат открити нарушавания.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР