Илон Мъск написа, че ще заведе термоядрен иск срещу Media

...
Илон Мъск написа, че ще заведе термоядрен иск срещу Media
Коментари Харесай

Рекламодателите напускат X, а Илон Мъск завежда термоядрен иск

Илон Мъск написа, че ще заведе " термоядрен иск " против Media Matters и други, откакто огромни американски компании стопираха рекламите си в неговия уебсайт за обществени медии заради опасения по отношение на антисемитизма.

Компанията за медия мониторинг Media Matters съобщи по-рано тази седмица, че е открила, че корпоративни реклами на IBM, Apple, Oracle и Xfinity на Comcast се слагат до антисемитско наличие, в това число възхваляващо Адолф Хитлер и нацистите.

Редица огромни имена в технологиите и медиите оповестиха, че ще спрат своите реклами в X. Това включва рекламодатели като Warner Brothers, Paramount и Disney.

" X Corp ще заведе термоядрен иск против Media Matters и всички, които са взели участие в тази лъжлива офанзива против нашата компания ", споделя Мъск в обява в X, известна преди като Twitter.

В сряда Мъск се съгласи с обява в X, която погрешно твърди, че евреите подклаждат ненавист против белите хора, като написа, че потребителят, който се базира на теорията на конспирацията за " великата замяна ", приказва " същинската истина ".

" Тази седмица Media Matters for America разгласява история, която показва изцяло неправилно действителния опит на X, в още един опит да подкопае свободата на словото и да подведе рекламодателите ", се споделя в изказване, оповестено от Мъск.

" Преди всичко останало, в това число облагата, X работи за отбрана на правото на обществото на независимост на словото. Но с цел да бъде словото в действителност свободно, ние също би трябвало да имаме свободата да виждаме или чуваме неща, които някои хора може да сметнат за нежелателни ", добави той.

Той не загатна фурора към неговия туит, само че преди този момент отхвърли, че е антисемит. Мъск продължи да отхвърля констатациите на Media Matters.

Apple беше един от най-големите рекламодатели на X и харчеше до 100 милиона $ годишно към ноември 2022 година, когато Мъск я купи, заяви Bloomberg.

Оттогава има наклонност на X рекламодатели да понижават, броят на потребителите да понижава, а по едно и също време с това Мъск вкара заплатен проект, потвърждавайки, че е ориентиран към ботове на уеб страницата.

Белият дом се причисли към недоволството против туита на Мъск в петък с изказване, в което го назова " отвратителна промоция на антисемитска и расистка ненавист ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР