Илон Мъск може да добави нова титла към автобиографията си:

...
Илон Мъск може да добави нова титла към автобиографията си:
Коментари Харесай

Илон Мъск влезе в рекордите на Гинес с колосална загуба

Илон Мъск може да добави нова купа към автобиографията си: Носител на международен връх на Гинес.

Самоопределилият се като " Технокрал “ на Tesla влезе в книгата на върховете с помощта на своята ужасна 2022 година, при която положението му се сви със 182 милиарда $, заяви организацията в петък в известие, цитирайки данни на Forbes.

От Книгата на върховете на Гинес показват, че въпреки " точният размер на загубата на Мъск е съвсем невероятно да бъде открит “, като някои медии медии пресмятат, че неговото положение се е сринало с повече от 200 милиарда $, притежателят на Twitter сигурно е унищожил предходния връх – загуба от 58,6 милиарда $ на японския бизнесмен и основен изпълнителен шеф на SoftBank Масайоши Сон през 2000 година

Свиващото се положение на Мъск значително се дължи на стръмния спад на акциите на Tesla, които изгубиха почти 65% от цената си през най-лошата година в историята на компанията.

Загубата беше задоволителна, с цел да го смъкна от позицията на най-богатия човек в света - купа, която в този момент се държи от магната в областта на първокласните артикули Бернар Арно.

Разбира се, Мъск не е единственият милиардер, чието положение претърпя тежък удар през 2022 година Американските милиардери изгубиха общо 660 милиарда $ предходната година, заяви Си Ен Би Си по-рано.

Колосалният срив при Мъск избави създателя на Amazon Джеф Безос от този отрицателен връх, като загубата на Безос от 80 милиарда $ през 2022 година щеше да е задоволителна за първото място в класацията, в случай че не беше Мъск.

Рекордът на Масайоши Сон беше задминат и от основният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг, чието благосъстояние се сви със 78 милиарда $, написа manager.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР