Илон Мъск, който снабдява с интернет Украйна, поиска да направи

...
Илон Мъск, който снабдява с интернет Украйна, поиска да направи
Коментари Харесай

Мъск разгневи Израел, поиска да даде интернет на Газа

Илон Мъск, който доставя с интернет Украйна, изиска да направи същото и за Газа. Бизнесменът обаче получи гневен отпор от Израел.

„ Израел ще употребява всички средства, с които разполага, с цел да се бори с решението на Мъск “, сподели Израелският министър на връзките Шломо Карх. По думите му палестинската терористична група Хамас ще употребява Starlink за своите действия.

„ Моят офис ще прекъсне всевъзможни връзки със Starlink “, закани се той

Тази отрицателна реакция пристигна, откакто написа в Twitter, че Starlink ще разшири услугите на „ интернационално приетите организации за помощ “ в Ивицата Газа, откакто Израел прекъсна информационните мрежи. Тона аргументи цялостно прекъсване на тока в обсадения анклав късно в петък.

Комуникациите и интернет услугите в линията Газа бяха изцяло прекратени на фона на тежките израелски бомбардировки върху захранващи линии, кули и мрежи, съгласно Палестинската телекомуникационна компания.

Газа е подложена на безмилостни израелски въздушни удари след изненадващата атака на Хамас на октомври. 7.

Палестинската формация е инициирала интервенция “Наводнение Ал-Акса ” – многостранна изненадваща офанзива, която включва бараж от изстрелвания на ракети и навлизане в Израел по суша, море и въздух.

Израел отговори с непрекъсната акция от въздушни набези, която се ускори в петък вечерта дружно с наземни действия на фона на цялостно спиране на телекомуникациите и интернет мрежите.

Най-малко 7703 палестинци, в това число 3595 деца, са били убити при израелските офанзиви, до момента в който броят на жертвите в Израел е над 1400

2,3 милиона поданици на Газа също се борят с дефицит на храна, вода и медикаменти заради блокадата на анклава от Израел. Само няколко камиона с филантропична помощ са минали в Газа от отварянето на пропускателния пункт Рафа предишния уикенд.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР