Илон Мъск, който не се подчини на здравните власти, обявявайки

...
Илон Мъск, който не се подчини на здравните власти, обявявайки
Коментари Харесай

Тръмп подкрепи Мъск в незаконното отваряне на завода на Тесла

Илон Мъск, който не се подчини на здравните управляващи, обявявайки обновяване на активността в завода на " Тесла " (Tesla) в Калифорния, през днешния ден получи поддръжка от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Тесла " възобновява през днешния ден (понеделник - бел. АФП) произвеждане макар разпорежданията на окръг Аламеда ", написа по-рано Мъск в Туитър и уточни, че самият той се намира в завода, като прикани управляващите да арестуват единствено него, в случай че се решат на сходна стъпка.

Асошиейтед прес заяви, че паркингът на завода е бил съвсем цялостен.

Тази заран Тръмп поддържа решението на Мъск, също в Туитър. " Калифорния би трябвало да остави и Илон Мъск да отвори още веднъж завода, СЕГА. Може да бъде направено бързо и безвредно ", гласи тутът на американския президент.

Местните управляващи дават обещание да се оправят с казуса поетапно, както постъпиха с други компании, нарушили разпоредбите, свързани с карантината.

Заводът на Мъск във Фримонт спря работа на 23 март в сходство с предписание, засягащо шест окръга от залива на Сан Франциско, като задачата бе да се спре разпространяването на новия ковид.

Акциите на Тесла скочиха с 2,2 на 100 в днешната търговия на Уолстрийт, показва Агенция Франс Прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР