Илон Мъск изгуби първенството си в класацията на Forbes за

...
Илон Мъск изгуби първенството си в класацията на Forbes за
Коментари Харесай

Драмите в Tesla и Twitter лишиха Илон Мъск от титлата Най-богат човек в света

Илон Мъск изгуби шампионата си в класацията на Forbes за най-богатите хора в света, която следи положението на милиардерите в действително време.

Нетното благосъстояние на притежателя на Tesla и Twitter падна с 4.6 милиарда $ за един ден, като към този момент доближава до 184.6 милиарда $.

На първо място към този момент стои френският бизнесмен Бернар Арно и неговото семейство със 184.7 милиарда $.

Относителната преднина на Арно пред Мъск е доста дребна и водачеството скоро може да бъде променено, само че е индикатор за по-дългосрочна отрицателна наклонност поради намаляващата пазарна капитализация на Tesla.



Арно ръководи конгломерата LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton - световният водач в областта на лускозните артикули. 73-годишният магнат попада в топ 5 на най-богатите хора в света от години.
Под шапката на LVMH влизат стилните къщи Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, Marc Jacobs, и други Те управляват и бижутерските марки Bulgari, Tiffany & Co, часовниците TAG Heuer, и други
Причината за разбъркването в класацията е внезапният спад в акциите на Tesla в последните месеци, изключително откакто Илон Мъск закупи Twitter.

Много от наблюдаващите на финансовите пазари предвиждат проблеми за автомобилния му бизнес, защото милиардерът се занимава с преструктурирането на обществената мрежа и предизвика кавги с несъответстващи мнения в Twitter.

Самият Мъск трябваше да продаде към 36 милиарда $ от личните си дялове в компанията, с цел да може да финансира придобиването на платформата.

Акциите на Tesla към този момент поевтиняха с към 50% на годишна база, което се отразява директно и върху персоналното положение на милиардера.

При цена от малко над 350 $ за акция на Tesla на 7 декември 2021 година сега те се търгуват на по-малко от 175 $ на акция.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР