Илон Мъск и неговата компания Tesla ще трябва да изплати

...
Илон Мъск и неговата компания Tesla ще трябва да изплати
Коментари Харесай

Tesla трябва да плати 70 хиляди евро за това, че Model 3 се държи като „пиян нов шофьор“

Илон Мъск и неговата компания Tesla ще би трябвало да изплати 70 хиляди евро на притежател на Model 3 откакто съдът в Германия взе под внимание недоволствата му, че колата се държи като „ пийнал нов водач “ при нахлуване и овакантяване на автомагистрала. Става въпрос за самостоятелните функционалности на Tesla, които съгласно притежателя на колата, а явно и съгласно съда, не работят по метода по който са рекламирани. Собственикът се оплаква още от това, че колата не разпознава светофари и знаци, а също по този начин функционалността за автоматизирано изпреварване на работи.
`Tesla

Това не е първият път в който американската компания се озовава в съда заради недоволства свързани с автопилота ѝ, откакто през 2020 година съдът в Мюнхен реши, че Tesla е подвела клиентите си като е рекламирала функционалности на автопилота, които колата в действителност не може да извършва.
`Tesla

Сега още веднъж съдът е решил в интерес на ищеца и Tesla би трябвало да заплати цялостната цена на упоменатият Model 3, дружно с спомагателното съоръжение, което се равнява на към 70 хиляди евро. Според немския уебсайт на Tesla, самостоятелният пакет функционалности при Model 3 включва Smart Summon за автоматизирано изкарване на колата от гараж, автоматизирано паркиране, автоматизирана промяна на лентите и навигация съгласно автопилота. Цената на този пакет е 3800 евро. Според изданието Spiegel, в документите към делото са разказани функционалностите на Full-Self Driving пакета, който дава самостоятелните благоприятни условия, които са ни познати от многочислените видеа в интернет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР