Илон Мъск е станал баща на близнаци през 2021 г.,

...
Илон Мъск е станал баща на близнаци през 2021 г.,
Коментари Харесай

Илон Мъск е станал баща на близнаци, майката е шеф в негова компания

Илон Мъск е станал татко на близнаци през 2021 година, а майката се споделя Шивон Зилис и заема управителна служба в неговата невротехнологична компания Neuralink, демонстрират нови правосъдни документи.

Най-богатият човек в света публично към този момент има девет деца, включително пет с първата си брачна половинка Джъстин Мъск и две с певицата Клер Баучър, по-известна като Граймс.

Съдебните документи, с които са се сдобили от Insider, демонстрират, че Илон Мъск и Зилис сa подали заявление за смяната на имената на децата, тъй че “те да съдържат фамилните имена на татко им и майка им”.

Заявлението е подадено в Остин, Тексас, където са родени бебетата и е било утвърдено от арбитър. Смята се, че Зилис е родила децата през ноември 2021 година, седмици преди Мъск и Баучър да се снабдят с второто си дете посредством сурогатна майка.

36-годишната Зилис е родена в Канада и е изучавала стопанска система и философия в Йейлския университет, след което е работила в IBM и във фонда за рисков капитал Bloomberg Beta. Тя е считана за изгряваща звезда в света на изкуствения разсъдък и беше включена в класациите на Forbes „ 30 под 30 “ и на LinkedIn 35 под 35.

Според профила й в LinkedIn, Зилис е шеф, отговарящ за специфичните планове в Neuralink - невротехнологичната компания на Мъск, която работи по планове, свързващи човешкия мозък с изкуствения разсъдък. Тя стартира работа в компания през май 2017 година, написа The Guardian

През 2022 година организации за отбрана на животните подадоха тъжба до министерството на земеделието на Съединени американски щати поради тормоз над животни по отношение на потреблението на маймуни в опити на Neuralink. От компанията оповестиха тези изказвания като “подвеждащи”.

Мъск оглавява няколко компании, измежду които Neuralink, производителя на електрически автомобили Tesla, галактическата компания SpaceX и компанията за изродяване на транспортни тунели Boring Company.

Той неотдавна реализира съглашение за придобиването на Twitter против 44 милиарда $, само че завършването на договорката се бави поради опасения по отношение на броя на фалишивите профили в платформата. Според Insider, в случай че договорката бъде подписана, е допустимо Зилис да оглави Twitter.

В предишното Мъск е приказвал за увеличение на раждаемостта, казвайки, че “цивилизацията ще се разпадне”, в случай че хората не раждат повече деца. “Аз давам своя принос, хаха,” написа той неотдавна в Twitter във връзка с намаляващата раждаемост в Съединени американски щати.

През април една от неговите дъщери подаде заявление да смени името си и съобщи, че не желае да бъде свързвана с биологичния си татко под никаква форма.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР