Илон Мъск е продал във вторник свои акции в Tesla

...
Илон Мъск е продал във вторник свои акции в Tesla
Коментари Харесай

Илон Мъск продаде акции в Tesla за още 1 млрд. долара |

Илон Мъск е продал във вторник свои акции в Tesla за още 1 милиард $, приближавайки се към задачата да се освободи от 10% от каузи си в американския производител на електрически транспортни средства , заяви БНР.

Според подадени до Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) документи Мъск е продал нови към 934 000 акции на стойност от близо 1,02 милиарда $. Той също по този начин е упражнил правото си на варианти върху 1,55 милиона акции на Tesla.

По този метод общият брой на продадените от 7 ноември насам акции на милиардера в Tesla доближи към 15,8 милиона акции. Тогава той разгласява анкета в " Туитър " с въпрос дали би трябвало да продаде 10% от своя дял в Tesla, като болшинството от неговите почитатели поддържаха сходно деяние от страна на изпълнителния шеф на компанията за електрически автомобили.

Общо продажбите на акции на Tesla от Мъск са за малко над 16 милиарда $. Той е упражнил и опционното си право за към 22,8 милиона акции - всичките предоставени на него варианти, които биха изтекли през идната година.

По време на анкетата му в " Туитър " 10-процентният дял на Илон Мъск в Tesla беше за към 17 милиона акции. Миналата седмица той написа в обществената мрежа, че е " съвсем подготвен и единствено остават няколко транша ".

Трябва обаче да се има поради, че множеството от продажбите на акции бяха планувани още през септември, защото Мъск трябваше да заплати налози за към 11 милиарда $.

Коментарите на Мъск от предходната седмица, че продажбите са съвсем към своя края стопираха едномесечния ценови спад на акциите на Tesla, като компанията съумя да си възвърна пазарната капитализация от над 1 трилион $.

През последния месец акциите на Tesla поевтиняха с към 5%, само че единствено в границите на последните пет дни на търговия съумяха да се вдигнат с 21% и от началото на годината те нарастнаха с 54%. За съпоставяне необятният фондов показател на Уолстрийт - S&P 500, съумя да се увеличи през 2021 година до през днешния ден с 27%.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР