Илон Мъск е на път да стане първият трилионер в

...
Илон Мъск е на път да стане първият трилионер в
Коментари Харесай

Той ли ще е първият трилионер в света? Кои са другите кандидати

Илон Мъск е на път да стане първият трилионер в света до 2027 година, съгласно нов отчет на група, която наблюдава благосъстоянието на супер богаташите, представена от The Guardian.

Informa Connect Academy счита, че благосъстоянието на шефа на производителя на електрически коли Tesla, частната ракетна компания SpaceX и обществената медийна платформа X (преди Twitter) пораства със междинен годишен ритъм от 110%. Той беше и най-богатият човек в света с 251 милиарда $ съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg, откакто отчетът на академията за 2024 Trillion Dollar Club стартира да се популяризира минлата седмица.

Анализът на академията допуска, че притежателя на бизнес конгломерата Гаутам Адани от Индия ще стане вторият трилионер в света. Това ще се случи през 2028 година, в случай че неговият годишен ритъм на напредък остане 123%.

Друг евентуален претендент за този статут е Дженсън Хуанг - основен изпълнителен шеф на софтуерната компания Nvidia, както и Праджого Пангесту, индонезийският енергиен и минен магнат, също може да станат. Те се обрисуват със статут на трилионери през 2028 година
 Мъск продаде и последната си къща - имение на един от най-големите имоти в Силициевата котловина
Мъск продаде и последната си къща - имение на един от най-големите имоти в Силициевата котловина

Имотът се намира в региона на залива на Сан Франциско и е отдаван чартърен за събития

Най-богатият в Европа Бернар Арно, шефът на LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton и третият най-богат човек в света с към 200 милиарда $, е на път да стигне трилион $ през 2030 година - същата година като Марк Зукърбърг, основен изпълнителен шеф на Meta.

Няколко компании са с оценки за повече от $1 трилион. Berkshire Hathaway за последно оглави оценката в края на август, дни преди нейният притежател Уорън Бъфет да отпразнува 94-ия си рожден ден. Nvidia се причисли към клуба от $1 трилион през май 2023 година и през юни доближи $3 трилиона, позиционирайки се по това време след Microsoft и преди Apple като втората най-ценна компания в света.
 Илон Мъск още веднъж е най-богатият човек в света - какъв брой заплаща на чиновниците в Tesla, SpaceX и X?
Илон Мъск още веднъж е най-богатият човек в света - какъв брой заплаща на чиновниците в Tesla, SpaceX и X?

Той е подложен на критика за прецизния си управнически метод, при който от чиновниците постоянно се чака да работят изключително

Кой може да бъде първият трилионер в света вълнува обществеността откогато светът коронова първия си милиардер през 1916 година Това беше американецът Джон Д. Рокфелер, създателят и по това време най-големият акционер в Standard Oil.

Много учени виждат натрупването на голямо благосъстояние като обществено заболяване. Един отчет пресмята, че най-богатият 1% от човечеството генерира повече въглеродни излъчвания и е главен мотор на продължаващата климатична рецесия, в сравнение с най-бедните.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР