Илон Мъск: До шест месеца ще вградим безжичен чип в

...
Илон Мъск: До шест месеца ще вградим безжичен чип в
Коментари Харесай

До шест месеца: Мъск започва да чипира човешки мозък 


Илон Мъск: До шест месеца ще вградим безжичен чип в човешки мозък
Илон Мъск чака клинични проби върху хора на безжичния мозъчен чип, създаден от неговата компания “Нюралинк ”, да стартират до шест месеца, съобщи Ройтерс.

Компанията създава
интерфейс за мозъчни чипове, които могат да разрешат на пациенти с увреждания да се движат и да поддържат връзка още веднъж, като Мъск добави, че ще се насочи и към възобновяване на зрението.


Базирана в региона на Сан Франциско и Остин, щата Тексас, в последните години “Нюралинк ” организира проби върху животни, до момента в който чака утвърждение от Управлението за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати, с цел да стартират клинични изпитвания при хора.


Стъклените играчки за елхата не са изчезнали (ВИДЕО)
“Искаме да бъдем извънредно деликатни и сигурни, че ще работят добре, преди да слагат устройство в човек “, сподели Мъск по време на дълго чаканата обществена актуализация на устройството.

“Дори и в случай че някой в никакъв случай не е имал зрение, роден е кьорав, имаме вяра, че към момента можем да възстановим зрението ”, заяви Мъск. Целта е електронните устройства да основат опция за възобновяване на двигателните функционалности на парализирани хора и лекуване на мозъчни болести като Паркинсон, деменция и Алцхаймер.


Преди повече от година
на събитие “Нюралинк ” демонстрираха по какъв начин маймуна с мозъчен чип може да играе компютърна игра, като мисли сама.

“Нюралинк ” обаче изостава от графика. През 2019 година Илон Мъск сподели, че се стреми първите вграждания в човешки мозък да се случат през 2020 година След това съобщи на конференция в края на 2021 година, че се надява да стартира тествания върху хора тази година.

Компанията неведнъж пропуща вътрешно избраните крайни периоди, до момента в който чака утвърждение от Управлението за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати за изпитвания върху хора, споделиха сегашни и някогашни чиновници.


Самоубийство от ревнивост: Водеща на новините купува револвер и след минути поставя завършек на живота си
Мъск се обърна към съперника “Синкрън ” ( “Synchron ”) по-рано тази година за евентуална инвестиция, откакто изрази отчаяние от чиновниците на “Нюралинк ” за бавния прогрес, съобщи Ройтерс през август.

През юли “Синкрън ” вгради свое устройство при пациент в Съединени американски щати за първи път. Компанията получи регулаторно позволение от американските управляващи за проби върху хора през 2021 година и извърши проби върху четирима души в Австралия.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР