Илон Мъск днес ще започне да съкращава служители на Twitter,

...
Илон Мъск днес ще започне да съкращава служители на Twitter,
Коментари Харесай

Голямата брадва: Съкращенията в Twitter започват от днес

Илон Мъск през днешния ден ще стартира да редуцира чиновници на Twitter, твърди в. " Ню Йорк таймс ", като се базира на имейл, изпратен до цялата компания, като ще редуцира работната мощ на обществената медийна услуга от 7500 души малко повече от седмица, откакто приключи договорката за пазаруване на компанията.

Според копие на известието, забелязано от " Ню Йорк таймс ", чиновниците на Twitter са били известени в имейл, че съкращенията ще стартират. Работниците са били инструктирани да се приберат у дома и да не се връщат в офисите в петък, когато съкращенията ще продължат. В известието, което е пристигнало от общ адрес и е подписано " Twitter ", не се показва в детайли общият брой на съкращенията.

" В устрема си да сложим Twitter на здравословен път, ще преминем през сложния развой на понижаване на световната ни работна мощ ", се споделя в имейла. " Съзнаваме, че това ще засегне редица хора, които са дали скъп принос за Twitter, само че това деяние за жалост е належащо, с цел да се подсигурява триумфът на компанията отсега нататък. "

Според предходни вътрешни известия и един вложител наподобява че към половината от чиновниците на Twitter ще изгубят работата си, макар че може да мине време, до момента в който стане известна  окончателната численост.

Мъск приключи покупката на Twitter за 44 милиарда $ на 27 октомври и незабавно уволни основния изпълнителен шеф и други топ мениджъри. Оттогава още ръководители подадоха оставки или бяха освободени, а от мениджърите беше поискано да изготвят описи с високо и ниско ефикасни чиновници, евентуално за редуциране на работни места.

Най-богатият човек в света е подложен на напън да обезпечи финансова успеваемост на Twitter, показва " Ню Йоrк таймс ". Сделката е най-голямото изкупуване на софтуерна компания с взимане на заем в историята. Милиардерът също по този начин натовари Twitter с дълг от към 13 милиарда $ за придобиването и би трябвало да заплаща към 1 милиарда $ годишно под формата на лихвени заплащания.

" Ню Йорк таймс " показва, че Мъск и Twitter не са дали отговор на настояването на коментар по случая.

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР