Илон Мъск бил приятно момче, което не знае да управлява

...
Илон Мъск бил приятно момче, което не знае да управлява
Коментари Харесай

Бивш GM шеф: Очаквам скоро филм „Кой уби Tesla“

Илон Мъск бил прелестно момче, което не знае да ръководи компания за коли

„ Челюстите се стягат и мисля, че след още една или две години ще забележим филм, наименуван „ Кой умъртви Tesla “ – таен филм с присъединяване на Леонардо Ди Каприо “, споделя Боб Луц

Изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск е „ прелестно момче, което не знае по какъв начин да ръководи компания за коли “, съобщи Боб Луц, някогашен заместник-председател на General Motors, в изявление за CNBC.

„ Те в никакъв случай няма да завоюват пари от Model 3, тъй като цената е прекомерно висока. 9 000 души в монтажния цех създават по-малко от 150 000 коли годишно. Сметката не излиза. Това е автомобилна компания, ориентирана към гробището “, проучва обстановката с Telsa Боб Луц.

Коментарите на Луц идват след новината за почнало наказателно следствие против Илон Мъск, поради подозрения за спекулативни изказвания в Twitter по отношение на бъдещето на компанията. Същевременно на пазара се появи нов съперник в лицето на електрическа кола от Audi.
още по тематиката
„ Челюстите се стягат и мисля, че след още една или две години ще забележим филм, наименуван „ Кой умъртви Tesla “ – таен филм с присъединяване на Леонардо Ди Каприо “, прибавя Луц.

След потвърждаване на новината за наказателно следствие на мненията на Мъск в Twitter, акциите на Telsa се намалиха. По думите на Луц, в Teslа има „ кръвоизлив на пари “, само че заради поради федералното следствие, регулаторът SEC няма да разреши на компанията да усили капитала си.

Според ветерана в автоиндустрията, конкуренция на Tesla идва освен от Audi, само че също по този начин от Mercedes, BMW и Porsche. Тези производители могат да продават своите електрически автомобили на загуба и да компенсират с продажбите на обичайни ДВГ коли.

„ Tesla няма софтуерно преимущество, няма преимущество в софтуера, няма преимущество в батерията, няма никакви преимущества “, безапелационен е Луц.

Бившият изпълнителен шеф на GM постоянно подлага на критика Илон Мъск и счита, че той би трябвало да се отдръпна от поста CEO на Telsa. Не за първи път Луц предвижда гибелта на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР